Μεσαιωνικό Φεστιβάλ Χίου

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, αποκτά θέσπιση του νέου πολιτιστικού θεσμού της Χίου, το Μεσαιωνικό Φεστιβάλ Χίου, που θα πραγματοποιηθεί , για πρώτη φορά 3 με 5 Σεπτεμβρίου.


Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης δηλώνει: 

 «Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, με πολλή χαρά, διοργανώνει φέτος για πρώτη φορά το Μεσαιωνικό Φεστιβάλ Χίου το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του ΕΟΤ .


Πρόκειται για μια σειρά εκδηλώσεων , που σκοπό έχει να αναδείξει και να προβάλει τον μοναδικό πολιτισμό και χαρακτήρα της Χίου όπως διαμορφωθήκε μέσα από αυτήν την ιδιαίτερη ιστορική περίοδο, τον Μεσαίωνα .


Ευχαριστούμε τους καταξιωμένους καλλιτέχνες, δημιουργούς, ιστορικούς, που συμβάλλουν τα μέγιστα για την υλοποίηση του Μεσαιωνικού Φεστιβάλ Χίου και περιμένουμε όλους, κατοίκους και επισκέπτες του πανέμορφου νησιού, να «ταξιδέψουμε» σε άλλες εποχές να δουν και να μάθουν πως «γεννήθηκαν» ιστορίες και μύθοι του νησιού, που έγιναν βασικά κομμάτια της ιστορίας του. Μελετώντας το παρελθόν, φωτίζουμε το σήμερα και δημιουργούμε μία καινούργια εποχή, που θα προσπαθήσουμε όλοι μαζί να ανατείλει στην Χίο και στα άλλα νησιά του Βόρειου Αιγαίου.»

Δημοφιλείς αναρτήσεις από τα "Μουσικά νέα"

''Όλος ο κόσμος είναι λάθος'' από τον Παντελή Κυραμαργιό και τους No Pasaran

Δημήτρης Γαλίτης - Δίπλα σου | Νέο τραγούδι & music video

Stavento: Καινούρια digital κυκλοφορία μετά από 8 χρόνια!

"Μεγαλώνω" - Ο Πάνος Μουζουράκης παρουσιάζει το νέο του βίντεο κλιπ!

Λαμπερή πρεμιέρα για το έργο «Βίρα τις άγκυρες» των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα στο Θέατρο Παλλάς