Το πολύχρωμο "WET TENNIS" των SOFI TUKKER επιτέλους έφτασε

TO "WET TENNIS" ΤΩΝ SOFI TUKKER ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΝΕΟ SINGLE
"SUMMER IN NEW YORK" ΕΔΩ 

 
Οι SOFI TUKKER έχουν κατακτήσει το κόσμο με τη μοναδική μίξη που κάνουν με electropop μουσική και στοιχεία απο όλο τον κόσμο, καθώς και απροσδόκητες συνεργασίες αφήνοντας του ακροατές πάντα εντυπωσιασμένους. Το album “WET TENNIS”, αποτελεί την επιστροφή τους, μετά του δύο φορές υποψήφιου για βραβείο GRAMMY πρώτου album τους και κυκλοφορεί από την Panik Records/Sony Music.  

 
Η νέα τους δουλειά είναι μια γιορτή για την προσωπική ενδυνάμωση, το δικαίωμα στην ευχαρίστηση και την απελευθέρωση από οποιοδήποτε εξωτερικό παράγοντα. Ο τίτλος από μόνος του είναι ένα ακρώνυμο: Όλοι προσπαθούν να εξελιχθούν, τίποτα αρνητικό δεν είναι ασφαλές. Το WET TENNIS είναι ένα κίνημα εξέλιξης, οπτιμιστικό και θετικής εξέλιξης, με οποιοδήποτε τίμημα. Η αρνητικότητα υπάρχει, αλλά δεν υφίσταται για πολύ καθώς την αναγνωρίζουμε και τη προσπερνάμε. Το WET TENNIS είναι ένα αφιέρωμα στη συνεχή εξέλιξη του να ζεις. Το album γράφτηκε τα τελευταία 3 χρόνια και είναι ένα δώρο στους θαυμαστές τους, The Freak Fam, καθώς αντιπροσωπεύει απόλυτα τη δυναμική τους ως duo. Όταν οι ζωντανές εμφανίσεις ήταν κάτι το αδύνατο, τα livestreams αποτελούσαν καθημερινότητα για τους SOFI TUKKER. Η Sophie και ο Tucker είχαν ζωντανή διαδραστικότητα με τη κοινότητά τους, πειραματίζοντας και παίρνοντας νέες ιδέες σε κάτι που οδήγησε στη δημιουργία του WET TENNIS. Τα τραγούδια αυτά δημιουργήθηκαν για τους θαυμαστές, από τους θαυμαστές. Η δισκογραφική δουλειά θα μπορούσε να περιγραφτεί ως μία πισίνα με ζεστό νερό που όταν βγεις στάζεις ακαταμάχητη σεξουαλικότητα. Τα τραγούδια άλλες φορές είναι παιχνδιάρικα, άλλες με πιο βαθιά σημασία, ποτέ όμως δεν χάνουν τη μοναδικότητά τους σε ένα κόσμο που μας έχει παρασύρει το duo. 

To νέο single “Summer in New York" είναι σαν να μας ξεναγούν στη Νέα Υόρκη, ενώ αποτελεί πραγματικότητα για το group καθώς μένουν πλέον εκεί, ενώ πριν ζούσαν στο West Palm Beach. Πάνω απ’όλα, είναι αφιερωμένο στη πόλη τους: η γενέτειρα των SOFI TUKKER, το σπίτι που τους καλωσόρισε μετά τις σπουδές τους και τους έδωσε έμπνευση για τα πρώτα τους μουσικά βήματα. Η αγαπημένη της Sophie, “Miss Favela” στο Brooklyn όπου η Βραζιλιάνικη μουσική και το φαγητό είναι στα καλύτερά του, το “Bang Bang tattoos” όπου ο Tucker έκανε τα πρώτα του tattoo, “The Knocks’ Chrystie St studio” όπου δημιουργήθηκε το “Drinkee”, το “The Box” και πολλά άλλα. To νέο single περιέχει sample από το κλασικό “Tom’s Diner” της Suzanne Vega για να συνδυάσει οτιδήποτε συσπαστικό από τη πόλη του παρελθόντος με το σήμερα. Παράλληλα, μια διασκευή του “Tom’s Diner” έγινε πρόσφατα viral στο TikTok, κάνοντας το γνωστό στη νέα γενιά μαζί με το “Summer in New York”.
 
Το πρώτο track και πρόσφατο single "Kakee", βρήκε τους SOFI TUKKER σε παιχνιδιάρικη διάθεση με προσδοκίες χωρίς όρια. Το τραγούδι είναι με στίχους στα Πορτογαλικά και αποτελεί μια ωδή στη γυναικεία ευχαρίστηση με έμμεσο τρόπο. Ένα τραγούδι που εύκολα θα μπορούσε να είναι ένα απλό high tempo dance track εξελίσσεται σε ένα τραγούδι με ωραίους ήχους από κιθάρες και post-punk ενέργεια, που μόνο το group θα μπορούσε να δημιουργήσει.
 
Tο video του “Kakee” γυρίστηκε στη Hawaii και αντικατοπτρίζει δύο κόντρα έννοιες που ταιριάζουν με τους στίχους. Λωτοί ζουλιόνται και στάζουν παντού με αποκορύφωμα μια εκστασιασμένη Sophie να βρίσκεται ξαπλωμένη σε μια πεδιάδα. Σκηνοθετήθηκε από τον Aerin Moreno με creative direction απο τον Amber Park και styling από τον Johnny Wujek, οι οποίοι ήταν η ομάδα που δημιούργησε το video και για το “Original Sin”.
 
Το “Original Sin” αμέσως παίρνει άλλη τροπή, ξεκινώντας με τον Tukker να τραγουδά σε μελαγχολικό τόνο, ένα τόνο σχεδόν μονότονο μέχρι που χτίζεται σε κάτι πολύ δυναμικό με τη βοήθεια του ήχου των synths και του μπάσου, πριν η Sophie προσθέσει τη δική της πινελιά. Συμφωνούν όμως σε ένα πράγμα: “So I think you’ve got somethin’ wrong with you / something’s not right with me, too.” Ένας στίχος που αναφέρεται σε όλους μας με ιδιαίτερο νόημα. Σε ένα βαθύτερο νόημα, είναι σαν προσταγή να απορρίψουμε την ίδια την αμαρτία: κανένας μας δεν είναι άγιος. Οι στίχοι βασίζονται στο υπαρξιακό μας πρόβλημα, καθώς το ίδιο το τραγούδι αναφέρεται στη ζωή και να μην τα παρατάμε ποτέ.
 
Το video του “Original Sin” είναι ο ορισμός του παιχνιδιάρικου ερωτισμού και παρουσιάζει την χαρούμενη και σαγηνευτική εικόνα που θα έχει το “WET TENNIS”. Μένοντας πιστοί στη μόδα των SOFI TUKKER, μεταφέρθηκαν σε μια τροπική ηλιόλουστη τοποθεσία μέσα στη φύση στο Oahu, στη Hawaii.
 
Το “Forgive Me” βρίσκει τη Sophie να αναζητά κατανόηση από κάποιον που έχασε, με οποιοδήποτε τίμημα (“I’ll just let you yell at me all you want”). Μαζί με τον Τούρκο DJ Mahmut Orhan, οι SOFI TUKKER καταφέρνουν να δημιουργήσουν ένα τραγούδι απόγνωσης σε κάτι εθιστικό και παγκόσμιο. Έχει να κάνει με την δύναμη, την παράδοση στην αληθινή συγχώρεση. Tο video γυρίστηκε στις Evcik Beach και Kilyos Beach στη Κωνσταντινούπολη.
  
Για το ομότιτλο track, “WET TENNIS," το duo ξεκινάει με ένα intro που δεν ακούγεται και πολύ διαφορετικό από κάτι που θα άκουγες σε παρέλαση στη Νέα Ορλεάνη (ωστόσο το track ηχογραφήθηκε στο Μαϊάμι με Λατινοαμερικάνους μουσικούς), πριν εξελιχθεί σε μια μουσική extravaganza, μια σέξι ερωτική ωδή, που θα σε κάνει να θες το παρτενέρ σου ή να ψάχνεις για τον πιο κοντινό σου έρωτα. Όπως λένε και οι ίδιοι: “the ball’s in your court”.
 
Μετά έχουμε ένα μικρό Interlude, το οποίο αποτυπώνει μια ακόμη καλλιτεχνική πλευρά των SOFI TUKKER, με τη Sophie να τραγουδά πάνω σε χαλαρή μουσική, μόνο εκείνη και μουσική κιθάρας. Ένας τέλειος τρόπος για να περάσουμε στο “Sun Came Up”. Με τη βοήθεια του καλλιτέχνη της electronic σκηνής, John Summit, το τραγούδι μιλάει για συναντήσεις που σου μένουν αξέχαστες. Ξεκινάνε με μια ματιά σε ένα πάρτι, μοιράζεστε ένα αστείο και κάπως εξελίσσεται σε ένα μοναδικό βράδυ που σου μένει για μια ζωή. Όπως λέει και η Sophie“You and I danced until the sun came up”.
 
Το “Larry Bird” είναι ένα εντελώς διαφορετικό τραγούδι. Ένα track που βασίζεται πολύ στη μουσική και τα Tropicália στοιχεία και βρίσκει τους SOFI TUKKER να αφήνουν τον ήχο από το μπάσο και ντραμς να κάνει τη δουλειά. Με τη συμμετοχή του πατέρα του Tuck, είναι σίγουρα μια πολύ προσωπική στιγμή για τον Tucker, που μεγάλωσε έχοντας είδωλο τον Bird (ενώ παράλληλα η Sophie τραγουδά τον αριθμό “33” στα Πορτογαλικά: ο οποίος ήταν ο αριθμός  που είχαν στην ομάδα μπάσκετ ο Tucker και ο πατέρας του). Στο τέλος του τραγουδιού το τραγούδι φαίνεται ότι πήρε το τίτλο από τον θρύλο του μπάσκετ με τους SOFI TUKKER να τραγουδούν: “you already know who’s gonna win this thing”.
 
Το “Hold”, εντωμεταξύ, βρίσκει τη Sophie βυθισμένη στην απομόνωση. Ξεκινά ως ένας downtempo ύμνος, που παίζει στα nightclubs όταν έχει τόσο καπνό που χάνεσαι με τους φίλους σου και όλοι ψάχνουν άλλα άτομα για να γνωρίσουν. Επιπλέον φωνητικά μας χαρίζει ο Adam of BOII κάτι που δίνει μια άλλη νότα στο ατμοσφαιρικό τραγούδι, δίνοντας την εικόνα πως αυτός και η Sophie είναι τόσο κοντά, αλλά ταυτόχρονα τόσο μακριά καθώς και οι δύο το μόνο που δεν θέλουν είναι να περάσουν μόνοι τη βραδιά αυτή.
 
Πιστό για μία ακόμη φορά στο τίτλο είναι το, “Mon Cheri” το οποίο περιέχει στίχους σε διάφορες γλώσσες, από Γαλλικά μέχρι Αραβικά, κάνοντας το να πηγαίνει σε άλλα επίπεδα. Καθοδηγούμενο από μουσικές κιθάρας και φωνητικά μαζί με το Αφρικανικό duo, Amadou & Mariam, δίνοντας έτσι μια φανταστική προσέγγιση σε έναν Ευρωπαικό ήχο, πριν όλα οδηγήσουν σε ένα εκστατικό τελευταίο λεπτό με ένα τρομερό beat να αλλάζει το τραγούδι. Κάτι που σίγουρα σε αφήνει ενθουσιασμένο.
 
Το “Freak” μας αλλάζει για μία ακόμη φορά τη μουσική κατεύθυνση καθώς μας πάει κάπου μεταξύ Breakbeat και σε κάτι τελείως μοντέρνο, σαν το “Fat of the Land” του 2022. Το τραγούδι είναι αφιερωμένο στους “pandemic fam”, όλους αυτούς που ήταν παρόντες και χόρευαν μαζί με το group τη περίοδο του lockdown. Με διάρκεια λιγότερο από 2 λεπτά, μπορεί να διαρκεί όσο το κλείσιμο του ματιού μας, αλλά σίγουρα δίνει μια άλλη νότα στο album.
 
Για κλείσιμο της δισκογραφικής δουλειάς, οι SOFI TUKKER κάνουν την ανατροπή με μια διασκευή του κλασικού “What a Wonderful World”. Εδώ, το duo κάνει το τραγούδι εντελώς δικό του, βάζοντας τη ταυτότητα των SOFI TUKKER – με ιδιαίτερες μουσικές κιθάρες και ξεχωριστά φωνητικά από την Sophie. Το τραγούδι αυτό αποτελεί το κατάλληλο κλείσιμο για ένα album όπως το “WET TENNIS”, αφήνοντάς μας έτσι ένα ωραίο ζεστό κλίμα. 
 
Οι SOFI TUKKER έχουν καταφέρει να έχουν χρυσούς και πλατινένιους δίσκους σε κάθε ήπειρο εκτός της Ανταρκτικής και το κοινό τους είναι παγκόσμιο και πολύ μεγάλο και έχουν δημιουργήσει τη κοινότητα με ονομασία “Freak Fam”. Παράλληλα με δραστηριότητες που αφορούν το group, μέσω της κοινότητας “Freak Fam” τα μέλη της βοήθησαν ο ένας τον άλλο ψυχολογικά, αλλά και υλιστικά. Όταν πολλά μέλη του “Freak Fam” είδαν το χορό αποφοίτησής τους να ακυρώνεται και έχαναν πολλά γεγονότα από τη ζωή τους, οι SOFI TUKKER δημιουργήσαν ένα ψηφιακό χορό αποφοίτησης και ενθάρρυναν όσους παρευρέθηκαν να φορέσουν τα πιο φρικιαστικά τους ρούχα. Πρόσφατα, οι “Freak Fam”  δημιουργήσανε το ραδιοφωνικό πρόγραμμα Freak Fam Radio, στο Revolution Channel 52 του Diplo  που κράτησε έξι μήνες και τελείωσε το Μάρτιο. 


WET TENNIS TRACKLIST:

1."Kakee"
2. "Original Sin"
3. "Summer In New York"
4. "Forgive Me" with Mahmut Orhan
5. "Wet Tennis"
6. "Interlude"
7. "Sun Came Up" with John Summit
8. "Larry Bird" featuring Tuck's Dad
9. "Hold" with BOII
10. "Mon Cheri" with Amadou & Mariam
11. "Freak"
12. "What A Wonderful World"


AKΟΥΣΤE TO "WET TENNIS" ΕΔΩ.

Μετά το headline set στο CRSSD festival και το show τους στο Belly Up Aspen, το οποίο συγκέντρωσε $19,560 για τον Red Cross Ukraine, το group ανακοίνωσε επιπλέον ημερομηνίες για τη περιοδεία “WET TENNIS world tour”. Οι SOFI TUKKER θα περιοδεύσουν σε Ευρώπη και Αυστραλία, καθώς επίσης και στη Βόρεια Αμερική. Λόγω μεγάλης ζήτησης, πρόσθεσαν επιπλέον ημερομηνίες στις sold out περιοχές που θα βρεθούν.

Οι ημερομηνίες είναι οι εξής: 

LAS VEGAS DJ RESIDENCY:
Sat, May 14 - Las Vegas, NV @ Marquee Dayclub
Sun, July 3 - Las Vegas, NV @ TAO Beach Dayclub
Sun, Aug 21 - Las Vegas, NV @ TAO Beach Dayclub
 
SOFI TUKKER LIVE:
 North American Tour

Sat, May 21 - Washington, D.C. @ 9:30 Club (SOLD OUT)
Sun, May 22 - Washington, DC @ 9:30 Club (SOLD OUT)
Mon, May 23 - Philadelphia, PA @ Union Transfer
Wed, May 25 - Brooklyn, NY @ Avant Gardner - The Brooklyn Mirage
Thu, May 26 - Boston, MA @ Roadrunner
Sat, May 28 - Quebec City, QC @ Imperial Bell (SOLD OUT)
Mon, May 30 - Montreal, QC @ MTELUS
Wed, June 1 - Toronto, ON @ HISTORY
Thu, June 2 - Detroit, MI @ Majestic Theatre
Fri, June 3 - Chicago, IL @ Radius
Mon, June 6 - Minneapolis, MN @ First Avenue
Wed, June 8 - Denver, CO @ The Mission Ballroom
Thu, June 9 - Salt Lake City, UT @ The Depot (SOLD OUT)
Sat, June 11 - Portland, OR @ Roseland Theater (SOLD OUT)
Sun, June 12 - Portland, OR @ Roseland Theater
Tue, June 14 - Seattle, WA @ The Paramount Theatre
Thu, June 16 - Berkeley, CA @ Greek Theatre
Sat, June 18 - Los Angeles, CA @ Shrine LA Outdoors
Mon, June 20 - San Diego, CA @ SOMA
 
Australian Tour
Sat, July 23 - Melbourne @ Forum
Sun, July 24 - Sydney @ Roundhouse
Thu, July 28 - Adelaide @ Lion Arts Factory
Fri, July 29 - Perth @ Astor Theatre
 
European Tour
Mon, Sept 5 - Warsaw, Poland @ Progresja
Wed, Sept 7 - Prague, Czech Republic @ Roxy
Thu, Sept 8 - Leipzig, Germany @ Werk 2
Fri, Sept 9 - Berlin, Germany @ Columbiahalle
Sun, Sept 11 - Hamburg, Germany @ Fabrik
Mon, Sept 12 - Amsterdam, Netherlands @ Paradiso (SOLD OUT)
Tue, Sept 13 - Cologne, Germany @ Live Music Hall
Thu, Sept 15 - London, UK @ O2 Shepherds Bush Empire
Fri, Sept 16 - Antwerp, Belgium @ TRIX
Sat, Sept 17 - Paris, France @ Elysee Montmartre
Sun, Sept 18 - Utrecht, Netherlands @ TivoliVredenburg (SOLD OUT)
Wed, Sept 21- Milan, Italy @ Fabrique
Thu, Sept 22 - Frankfurt, Germany @ Sankt Peter
Fri, Sept 23 - Munich, Germany @ Freiheiz
Sat, Sept 24 - Bern, Switzerland @ Bierhubeli
Tue, Sept 27 - Vienna, Austria @ WUK
Wed, Sept 28 - Budapest, Hungary @ Budapest Park
Fri, Sept 30 - Istanbul, Turkey @ Kucukciftlik Park
Sat, Oct 1 - Cankaya, Ankara, Turkey @ Odtu Visnelik
 
Festival Dates
 Fri, July 8 - Sun, July 10 - Split, Croatia @ Ultra Music Festival (DJ Set)
Sat, July 9 - Barcelona, Spain @ Cruilla Festival (DJ Set)
Fri, July 15 - Lisbon, Portugal @ Super Bock Super Rock (DJ Set)
Sun, July 17 - Boom, Belgium @ Tomorrowland (DJ Set)
Fri, July 22 - Byron Bay, NSW Australia @ Splendour in the Grass Festival (Live Set)
Fri, Aug 19 - North East, PA @ Elements Music & Arts Festival (Hybrid Set)

 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από τα "Μουσικά νέα"

Μπάμπης Τσέρτος - «Το σύμπαν συνωμότησε»

Η Samara Joy ανακοινώνει την κυκλοφορία της deluxe εκδοχής του αξιοσημείωτου άλμπουμ της “Linger Awhile” “Linger Awhile Longer” | Κυκλοφορεί στις 19/5

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης μετράει πάνω από 1 εκατομμύριο προβολές με το «Από το 1 ως το 100»

Πάμε σινεμά..8ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου Αθήνας - FeCHA

Πάμε θέατρο.. "Ο μπογιατζής" στο Θέατρο Αυλαία