Ο Jean-Michel Jarre επιστρέφει από το μέλλον με το νέο album "OXYMORE"

Ο JEAN-MICHEL JARRE
ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΤΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ
ΤΟΥ 22ου STUDIO ALBUM ΤΟΥ "OXYMORE"


- Η ΝΕΑ ΤΟΥ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΤΙΣ 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΑΠΟ ΤΗΝ PANIK RECORDS/SONY MUSIC


O master της ηλεκτρονικής μουσικής 
Jean-Michel Jarre θα κυκλοφορήσει το 22ο studio album και ένα από τα πιο φιλόδοξα projects μέχρι σήμερα, με τίτλο ‘OXYMORE’ στις 21 Οκτωβρίου μέσω της Panik Records/Sony Music.
 
To album σχεδιάστηκε ως ένα multi-channel και 3D καθηλωτικό έργο. Ο Multi-channel δύο διαστάσεων ήχος αποτελεί μια νέα επανάσταση στο πως θα δημιουργείται πλέον η μουσική, δημιουργώντας ήχους και συμφωνίες 360 μοιρών που θα μπορούν εύκολα να ζήσουν ως εμπειρία οι ακροατές με τα ακουστικά τους. Το ‘OXYMORE’ αποτελεί τη πρώτη κυκλοφορία με αυτήν την τεχνολογία η οποία πάει το μέλλον της μουσικής σε άλλο επίπεδο. 
 
Ως μέρος αυτού του project, ο Jarre κάνει πρεμιέρα και το ‘OXYVILLE’, έναν VR κόσμο που συνοδεύει τη κυκλοφορία του album.
 
“Το 'OXYVILLE' θα είναι μια φανταστική μουσική πόλη, ενώ στο μέλλον σκοπεύω να προσκαλέσω κι άλλους καλλιτέχνες να γίνουν μέρος της, καθώς επίσης να φιλοξενεί και άλλα events. Θέλω να δημιουργήσω νέες μουσικές εμπειρίες”, εξηγεί. Ο Jarre είναι γνωστός για τη πρωτοπορία του όσων αφορά το VR και τη μετασύνδεση, καθώς πρόσφατα είχε δημιουργήσει το ‘Welcome to the Other Side’, ένα εξωπραγματικό livestream με φόντο τη ψηφιακή μορφή της Notre Dame στο Παρίσι το οποίο προβλήθηκε διαδικτυακά την Πρωτοχρονιά του 2021. Το U.S. touring & live entertainment, Pollstar σημείωσε πως το livestream προσέλκυσε 75 εκατομμύρια θεατές παγκοσμίως μέσα από πολλές πλατφόρμες, τη τηλεόραση και το VR, κάτι που πλέον αποτελεί ρεκόρ.
 
Κατά τη διάρκεια της δημιουργίας του 'OXYMORE', o Jarre έπαιξε μια αρχική version του album σε ήχο 360 μοιρών ζωντανά σε πρώτη παγκόσμια προβολή, μέσα από τους τοίχους του Maison de la Radio στο Παρίσι, το σπίτι του ‘Groupe de Recherche Musicale’ του Jarre χρόνια πριν το ‘Oxygène’. Στους λίγους που κατάφεραν να βιώσουν αυτήν την εμπειρία, τους ζητήθηκε να κλείσουν τα μάτια τους και να χαθούν εντελώς στους ήχους της μουσικής: Το ‘Oxymore’ θεωρείται ως « oeuvre majeure » - μια μεγάλη δουλειά – για το ρεπερτόριο του Jarre.
 
Η συναυλία ήταν διαθέσιμη και σε VR σε πραγματικό χρόνο και θεωρείται από τους ειδικούς των VR experts καθώς και από τον τύπο ως μία από τις πιο πρωτοποριακές μουσικές εμφανίσεις μέχρι σήμερα, συμπεριλαμβανομένου του podcast ‘Voices of VR’ από τον Kent Bye, ο οποίος είπε “Το ‘Oxymore’ είναι πιθανότατα τουλάχιστον 4-5 χρόνια μπροστά από τη μετασύνδεση του Meta (Facebook)”.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από τα "Μουσικά νέα"

Μπάμπης Τσέρτος - «Το σύμπαν συνωμότησε»

Η Samara Joy ανακοινώνει την κυκλοφορία της deluxe εκδοχής του αξιοσημείωτου άλμπουμ της “Linger Awhile” “Linger Awhile Longer” | Κυκλοφορεί στις 19/5

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης μετράει πάνω από 1 εκατομμύριο προβολές με το «Από το 1 ως το 100»

Πάμε σινεμά..8ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου Αθήνας - FeCHA

Πάμε θέατρο.. "Ο μπογιατζής" στο Θέατρο Αυλαία