RECORD STORE DAY: ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΡΙΛΙΟΣ & ΙΟΥΝΙΟΣ 2022

Η PANIK RECORDS/SONY MUSIC
ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ
ΓΙΑ ΤΗ RECORD STORE DAY 2022
(23 AΠΡΙΛΙΟΥ & 18 ΙΟΥΝΙΟΥ)


Τίτλοι από Alice In Chains, Cypress Hill, Future,
Joan Jett & The Blackhearts, Lou Reed, Mariah Carey, Patti Smith, Santana, Sara Bareilles, Beth Orton και Primal Scream έρχονται το Σάββατο 23 Απριλίου.
 
 Συλλεκτικά βινύλια από τους Miles Davis,
Pearl Jam και Prince έρχονται το Σάββατο 18 Ιουνίου.

Η Panik Records/Sony Music ανακοινώνει το κατάλογο με τις συλλεκτικές κυκλοφορίες για τη Record Store Day 2022, με τα καταστήματα να τα έχουν στη διάθεση τους το Σάββατο 23 Απριλίου και το Σάββατο 18 Ιουνίου.

Η σύλληψη της ιδέας για τη Record Store Day έγινε το 2007 σε μια σύναξη όλων των ανεξάρτητων δισκοπωλείων και των εργαζομένων τους σαν μια γιορτή για τη μοναδική κουλτούρα που μοιράζονται σχεδόν 1400 ιδιοκτήτες δισκοπωλείων σε όλη την Αμερική και αμέτρητα άλλα στο υπόλοιπο κόσμο. 15 χρόνια μετά, η Record Store Day έχει εξελιχθεί σε ένα παγκόσμιο φαινόμενο και αποτελεί το μεγαλύτερο μουσικό γεγονός ετησίως σε όλο το κόσμο. Αυτή τη χρονιά, γιορτάζοντας τη 15η επέτειο, η RSD ονόμασε τη Taylor Swift ως τη παγκόσμια Ambassador για τη Record Store Day 2022.

Για το 2022, η Panik Records/Sony Music συνεχίζει τη παράδοση με συλλεκτικά βινύλια από καλλιτέχνες όπως Alice In Chains, Cypress Hill, Future, Joan Jett & The Blackhearts, Lou Reed, Mariah Carey, Patti Smith, Santana, Sara Bareilles, Beth Orton και Primal Scream στις 23 Απριλίου και επιπλέον κυκλοφορίες από Miles Davis, Pearl Jam και Prince στις 18 Ιουνίου.

 
Panik Records/Sony Music - RSD 2022 – Κυκλοφορίες για τις 23 Απριλίου:
 
Alice In Chains - We Die Young (12" Vinyl)
Αρχική κυκλοφορία το 1990 ως promotional μόνο βινύλιο, το 1ο studio EP των Alice In ChainsWe Die Young, θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένη νέα έκδοση για τη Record Store Day. Με βελτιωμένο ήχο από τον Bob Ludwig, το EP περιλαμβάνει δύο tracks που κατέληξαν στο debut album της μπάντας, Facelift, καθώς και το track "Killing Yourself," που βρίσκεται αποκλειστικά στο EP αυτό.
 
Cypress Hill - The 420 Remixes (10" Vinyl Single)
Το debut album των Cypress Hill πάντοτε αποτελούσε ένα κλασικό αριστούργημα. Για τη 30η επέτειο από τη κυκλοφορία το 2021, δύο νέα remixes κυκλοφόρησαν ψηφιακά και τώρα είναι έτοιμα για φυσική κυκλοφορία. The 420 Remixes -- "How I Could Just Kill A Man" (The Alchemist x Beat Butcha Remix) / "Hand On The Pump" (DJ MUGGS 2021 Remix) – θα είναι πλέον διαθέσιμα σε μαύρο 10" βινύλιο.
 
Future - DS2 (2x12" Teal Vinyl)
Με 3 επιτυχημένα singles -- "F*ck Up Some Commas", "Where Ya At" και "Stick Talk" -- DS2, το 3ο studio album του Future εκτοξεύθηκε στο #1 του Billboard 200 όταν πρωτοκυκλοφόρησε τον Ιούλιο του 2015 και έγινε γρήγορα διπλά πλατινένιο στην Αμερική. Το album επανακυκλοφορεί σε χρωματιστό βινύλιο για το φετινό RSD. 
 
Joan Jett & The Blackhearts - Acoustics (12" Vinyl)
Το Acoustics είναι το πρώτο acoustic βινύλιο των Joan Jett & The Blackhearts. Η 6η αυτή συλλογή περιέχει 5 νέες acousticεκτελέσεις τραγουδιών με 3 ακυκλοφόρητα τραγούδια ειδικά γι’αυτήν την έκδοση, συμπεριλαμβανομένων των επιτυχιών "I Hate Myself For Loving You" and "Bad Reputation" (Live In Los Angeles).
 
Lou Reed - I'm So Free: The 1971 Demos (12" Vinyl)
Στις 27 Οκτωβρίου 1971, ο Lou Reed ξεκίνησε την σόλο δισκογραφική του καριέρα.  I'm So Free: The 1971 RCA Demos είναι μια συλλογή από σπάνιες ηχογραφήσεις. Κυκλοφορεί σε βινύλιο για πρώτη φορά, τα 13 tracks σε αυτό το LP είναι μια ακόμη προσθήκη στην rock & roll ζωή του Reed. Στις τέσσερις δεκαετίες που ακολούθησαν – κυκλοφόρησε περισσότερα από 30 studio και concert albums μέχρι το θάνατό του τον Οκτώβριο του 2013.  H τελικές εκτελέσεις των demos μπορούν να βρεθούν στη δισκογραφία του Reed στα albums Lou Reed, Transformer, Berlin και Sally Can't Dance.
 
Mariah Carey - #1's (2x12" Vinyl)
Με αρχική κυκλοφορία το Νοέμβριο του 1998, το #1's είναι μια συλλογή με τα πρώτα 13 #1 singles της Mariah Carey στο USBillboard Hot 100 και επιπλέον 4 bonus tracks που ηχογράφησε σαν «ευχαριστώ» για τους θαυμαστές της. Με τραγούδια που βρέθηκαν στη κορυφή του chart όπως "Vision of Love" (το 1ο single της Mariah), "Always Be My Baby", "Fantasy" και "One Sweet Day", αυτή η ειδική κυκλοφορία για τη RSD αποτελεί τη πρώτη κυκλοφορία σε βινύλιο από το 1998 που πρωτοκυκλοφόρησε. Από το 1990 έως σήμερα η Mariah έχει φτάσει στη κορυφή Billboard Hot 100 με 19 διαφορετικά singlesκάνοντάς την, τη μοναδική solo καλλιτέχνη με τόσες #1 επιτυχίες.
 
Patti Smith - Curated by Record Store Day (2x12" Vinyl)
Αυτή η 2η LP συλλογή με τα 15 κλασσικά tracks της Patti Smith από το 1974 έως το 1996, ειδικά για τη Record Store Day, περιλαμβάνει τα "Gloria", "Because The Night", "Dancing Barefoot", "People Have The Power" μεταξύ άλλων.
 
Santana - Splendiferous Santana (2x12" Vinyl)
Splendiferous Santana είναι μια 2η LP συλλογή, με την επιμέλεια του Carlos Santana, αναδεικνύοντας highlights της μουσικής περιόδου 2003-2019. Επικεντρώνεται κυρίως στην όχι και τόσο δημοφιλή περίοδο από την ένταξή του στο Rock & Roll Hall of Fame το 1998, καθώς και το album Supernatural  του 1999. Από το Supernatural και μετά, ο Santana κυκλοφόρησε μια σειρά από μοναδικές ηχογραφήσεις όπως τα Shaman του 2003, All That I Am το 2005 και Corazón το 2014 – το οποίο θεωρείται ένα από τα καλύτερα του μέχρι σήμερα. Πολλά τραγούδια και εμφανίσεις δεν είχαν την απαραίτητη προσοχή εκείνη τη περίοδο και παρουσιάζονται σαν καινούργια στο Splendiferous Santana.
 
Sara Bareilles - Little Voice (12" Vinyl)
Με αφορμή τη 15η επέτειο του debut της Sara BareillesLittle Voice, θα θυμηθούμε ξανά μερικές από τις μεγάλες τις επιτυχίες όπως τη #1 radio επιτυχία "Love Song", το αγαπημένο των θαυμαστών "Gravity" καθώς και το "Bottle It Up." Το album έγινε πλατινένιο στην Αμερική και κέρδισε δύο υποψηφιότητες για Grammy® με το "Love Song."

 
Panik Records/Sony Music - RSD 2022 – Κυκλοφορίες για τις 18 Ιουνίου:
 
Miles Davis - What It Is: Montreal 7/7/83 (2x12" Vinyl)
Το διπλό LP αναδεικνύει τη τελευταία επιτυχημένη μπάντα που είχε σχηματίσει ο Miles Davis συμπεριλαμβανομένων των John Scofield στη κιθάρα, Bill "The Other Bill Evans" Evans σε σαξόφωνο, φλάουτο και πιάνο, Darryl Jones στο μπάσο, Al Foster στα ντραμς drums και Mino Cinelu στα κρουστά. Ο Miles ήταν στα καλύτερά του όταν ανέβηκε στη σκηνή του Theatre St-Denis κατά τη διάρκεια του Festival International de Jazz de Montreal τον Ιούλιο του 1983 και αυτό το 2LP 12" σηματοδοτεί τη πρώτη φορά που κυκλοφορεί αυτή η εμφάνιση. Η ηχογράφηση θα είναι διαθέσιμη σε CD αλλά και ψηφιακά στο επόμενο Bootleg seriesτου Miles Davis που θα βγει μέσα στη χρονιά, αλλά μόνο για τη Record Store Day το What It Is: Montreal 7/7/83 θα κυκλοφορήσει αποκλειστικά σε vinyl. Το What It Is περιλαμβάνει tracks από το Star People, το τραγούδι του Marcus Miller, "Hopscotch" και το "Jean-Pierre" που βρισκόταν στο We Want Miles του 1982. Ο Miles είχε δημιουργήσει edited εκδόσεις των ηχογραφήσεων του "What It Is" και του "That's What Happened", τις οποίες συμπεριέλαβε στο Decoy  του 1984. Το What It Is περιλαμβάνει αυτά τα tracks ολοκληρωμένα για πρώτη φορά.
 
Pearl Jam - Live On Two Legs (2x12" Translucent Vinyl)
Με αρχική κυκλοφορία το 1998, το Live On Two Legs περιλαμβάνει ζωντανές ηχογραφήσεις από την Αμερικάνικη περιοδεία για τη προώθηση του Yield album. Η νέα έκδοση  για το RSD περιλαμβάνει 16 tracks σε 2LP.
 
Prince - The Gold Experience (2x12" Translucent Gold Vinyl)
Το The Gold Experience ήταν το 1ο ολοκληρωμένο album του Prince με την υπογραφεί του γνωστού συμβόλου που μετά θα γινόταν iconic για το κοινό, αλλά και για τη διαμάχη με τη δισκογραφική εταιρία. Με τη λέξη "SLAVE" γραμμένη στο ένα μάγουλο, ο Prince έγραψε τις μπαλάντες "The Most Beautiful Girl in the World" και "Gold" καθώς και το πετυχημένο single "Eye Hate U" που έκαναν το project να αγαπηθεί από τους κριτικούς. Με αφορμή τη Record Store Day επανακυκλοφορεί το The Gold Experience ως φόρος τιμής στη σπάνια promo έκδοση που κυκλοφόρησε μόνο στην Αμερική το 1995. Το διπλό LP θα κυκλοφορήσει σε χρυσό vinyl με bonus remixes του "Eye Hate U".

Δημοφιλείς αναρτήσεις από τα "Μουσικά νέα"

Μπάμπης Τσέρτος - «Το σύμπαν συνωμότησε»

Η Samara Joy ανακοινώνει την κυκλοφορία της deluxe εκδοχής του αξιοσημείωτου άλμπουμ της “Linger Awhile” “Linger Awhile Longer” | Κυκλοφορεί στις 19/5

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης μετράει πάνω από 1 εκατομμύριο προβολές με το «Από το 1 ως το 100»

Πάμε σινεμά..8ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου Αθήνας - FeCHA

Η Ταράτσα του Φοίβου επιστρέφει! | Από την Τετάρτη 29 Μαΐου και κάθε Τετάρτη στο Θέατρο Άλσος