Ορέστης Ντάντος - «Τακούνια για καρφιά» | Νέο άλμπουμ

  «Τακούνια Για Καρφιά»

Στίχοι & Μουσική: Ορέστης Ντάντος

Σε μια ξεχωριστή μουσική συνάντηση από αυτές που συμβαίνουν πολύ σπάνια, τέσσερις πολύ σημαντικές και αγαπημένες τραγουδίστριες από διαφορετικές γενιές, η Ελένη Τσαλιγοπούλου, η Μάρθα Φριντζήλα, η Νατάσσα Μποφίλιου και η Ιουλία Καραπατάκη, συμμετέχουν στο νέο άλμπουμ του Ορέστη Ντάντου με τίτλο «Τακούνια Για Καρφιά», τραγουδώντας τη γυναικεία ψυχή, η κάθε μια με τον δικό της μοναδικό τρόπο.

Ο δίσκος «Τακούνια Για Καρφιά», που κυκλοφορεί σήμερα, είναι η έκτη ολοκληρωμένη δουλειά του τραγουδοποιού Ορέστη Ντάντου, όμως η πρώτη στην οποία δεν ερμηνεύει ο ίδιος τα τραγούδια του, δοκιμάζοντας να γράψει για μερικές από τις σπουδαιότερες γυναικείες φωνές του σήμερα. 

Σε αυτή τη σκυταλοδρομία διαφορετικών γενεών και μουσικών ιδιωμάτων, η οποία ξεκίνησε στις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου με την Ελένη Τσαλιγοπούλου και το τραγούδι «Γιάννη Μου» και συνεχίζεται τώρα με το νέο -ομότιτλο του άλμπουμ- single «Τακούνια Για Καρφιά», το οποίο ερμηνεύει η Ιουλία Καραπατάκη, ο Ορέστης Ντάντος καταφέρνει να διατηρήσει ως κοινό συνδετικό στοιχείο τη θέαση των πραγμάτων από τη θηλυκή πλευρά -μια θηλυκή πλευρά απαλλαγμένη, όμως, από τα στερεότυπα του παρελθόντος.

Κάθε τραγούδι καταπιάνεται και με μια διαφορετική πτυχή της ζωής: από τον έρωτα  («Γιάννη μου», «Νερό στη βάρκα») μέχρι την απελευθέρωση από οτιδήποτε τις περιορίζει («Φύσα αέρα», «Χόρεψε»), οι γυναίκες γίνονται η απάντηση στη σκοτεινιά του κόσμου, μέσα από το φως της προσφοράς και της ελευθερίας. Γυναίκες-σύμβολο ενός κόσμου που ζητάει περισσότερη δικαιοσύνη, περισσότερη ανθρωπιά κι ευαισθησία.


«…μόνο ό,τι δοθεί μένει πάντα δικό σου…» («Όλα τα όχι και τα μη»)

«…τακούνια για καρφιά, να εκδικηθεί η ομορφιά…»  («Τακούνια για καρφιά»)

 

AΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ Cobalt Eclectic:







Το άλμπουμ του Ορέστη Ντάντου «Τακούνια Για Καρφιά» κυκλοφορεί από την Cobalt Music.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από τα "Μουσικά νέα"

Μπάμπης Τσέρτος - «Το σύμπαν συνωμότησε»

Η Samara Joy ανακοινώνει την κυκλοφορία της deluxe εκδοχής του αξιοσημείωτου άλμπουμ της “Linger Awhile” “Linger Awhile Longer” | Κυκλοφορεί στις 19/5

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης μετράει πάνω από 1 εκατομμύριο προβολές με το «Από το 1 ως το 100»

Πάμε σινεμά..8ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου Αθήνας - FeCHA

Πάμε θέατρο.. "Ο μπογιατζής" στο Θέατρο Αυλαία