Save the Date: digital release 24/2 • Tora Collective • Πέτρος Κλαμπάνης | CD διαθέσιμο σε επιλεγμένα φυσικά καταστήματα

 Πέτρος Κλαμπάνης

“Tora Collective” cd


Επίσημη κυκλοφορία: Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου

Βρείτε το cd σε επιλεγμένα φυσικά καταστήματα
ή κάντε την προπαραγγελία σας ΕΔΩ


Ο διεθνούς φήμης μπασίστας και συνθέτης Πέτρος Κλαμπάνης ανακοινώνει λίγο πριν το τέλος του 2022 το έκτο κατά σειρά άλμπουμ του, ένα από τα πιο δημιουργικά projects του μέχρι σήμερα με τίτλο “Tora Collective”.

Για έναν καλλιτέχνη που μεγάλωσε στη Ζάκυνθο και την Αθήνα, σε διαρκή επαφή με την κουλτούρα της Μεσογείου και των Βαλκανίων, το να γράφει και να παίζει μουσική έμοιαζε πάντα με το να οδηγεί και να οδηγείται σε πολιτιστικό σταυροδρόμι. Με το νέο αυτό άλμπουμ του, που –καθόλου τυχαία– ονομάζει “Tora Collective” (“Tora” = Τώρα), τοποθετεί την ελληνική μουσική στο κέντρο της δημιουργικής αναζήτησής του, παρουσιάζοντάς την μέσα από ένα σύγχρονο, εντελώς νέο προσωπικό πρίσμα. Εδώ ο Κλαμπάνης και το σχήμα του, που αποτελείται από μουσικούς προερχόμενους από πολλά διαφορετικά backgrounds, διασκευάζουν δημοφιλή ελληνικά παραδοσιακά τραγούδια και δίπλα σε αυτά παρουσιάζουν και τρεις νέες συνθέσεις του ίδιου, το “Tora”, το “Disoriented” και το “South by Southeast”.

Στον δίσκο συμμετέχει η Αρετή Κετιμέ, καθώς και οι εκλεκτοί μουσικοί Θωμάς ΚωνσταντίνουΓιώργος ΚωτσίνηςKristjan Randalu και Ziv Ravitz. Ειδική συμμετοχή: Laura RoblesSebastian StudnitzkyΑνδρέας Πολυζωγόπουλος και Αλέξανδρος Αρκαδόπουλος.

“Tora Collective”: Κυκλοφορεί από την Enja Records (Μόναχο) και την An Music (Ελλάδα, distribution).



Ακολουθήστε τα Μουσικά νέα στο facebook

Δημοφιλείς αναρτήσεις από τα "Μουσικά νέα"

Μπάμπης Τσέρτος - «Το σύμπαν συνωμότησε»

Η Samara Joy ανακοινώνει την κυκλοφορία της deluxe εκδοχής του αξιοσημείωτου άλμπουμ της “Linger Awhile” “Linger Awhile Longer” | Κυκλοφορεί στις 19/5

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης μετράει πάνω από 1 εκατομμύριο προβολές με το «Από το 1 ως το 100»

Πάμε σινεμά..8ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου Αθήνας - FeCHA

Πάμε θέατρο.. "Ο μπογιατζής" στο Θέατρο Αυλαία