Μαρία Μπόκια - «Η πεταλούδα» | Νέο τραγούδι

Μαρία Μπόκια - «Η πεταλούδα»


Το τραγούδι "Η Πεταλούδα" είναι ένα καινούργιο τραγούδι από τη νέα δισκογραφική δουλειά που θα έχει τίτλο «Κάπου θα σε περιμένω», περιλαμβάνει εννέα τραγούδια και θα κυκλοφορήσει σε λίγο καιρό ολόκληρη από την δισκογραφική εταιρεία «Καθρέφτης».

Ερμηνεύτρια είναι η Μαρία Μπόκια μια νέα τραγουδίστρια, σπουδαία φωνή με λαμπερό ηχόχρωμα, βαθύ συναίσθημα και υπέροχη τεχνική. 

Η Μαρία Μπόκια είναι σπουδάστρια στο ΕΘΝΙΚΌ ΩΔΕΊΟ , μένει στην Αθήνα και έχει καταγωγή από την Άρτα . Τραγουδάει λαϊκά,ρεμπέτικα, έντεχνα, και δίνει τη δική της σφραγίδα στην ερμηνεία. 

Συνθέτης όλων των τραγουδιών είναι ο γνωστός τραγουδοποιός και τραγουδιστής Φίλιππος Πλακιάς. 

Στο τραγούδι "Η Πεταλούδα"τους στίχους έγραψε ο Δημήτρης Φιλελές ένας πολύ ταλαντούχος ποιητής και στιχουργός .


Το συγκεκριμένο τραγούδι είναι ένας καρσιλαμας - μπαλάντα ένα "πάντρεμα" Ανατολής και Δύσης που είναι ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα του συνθέτη Φίλιππου Πλακιά σε πολλά τραγούδια του.

Η πεταλούδα είναι ένα εμβληματικό ον που "συμβολίζει" και αντιπροσωπεύει τη χαρά της ζωής την ομορφιά και τη δύναμη της ψυχής με το πέταγμά της και την όλη της ύπαρξη.

Τα εννέα τραγούδια της νέας δισκογραφικής δουλειάς «Κάπου θα σε περιμένω» είναι κυρίως λαϊκά αλλά και μπαλάντες και ένα μεικτό είδος Ανατολής και Δύσης που χαρακτηρίζει όπως είπαμε τον συνθέτη τους Φίλιππο Πλακιά.

Οι στίχοι των τραγουδιών αναφέρονται σε ουσιαστικά πράγματα της ζωής, των έρωτα, την μοναξιά, τον χωρισμό, την ελπίδα την ουτοπία την αγάπη με έναν απλό, ουσιαστικό και ποιητικό τρόπο.

Στίχους έχουν γράψει οι: Κυριακή Μπεϊόγλου, Τάσος Μιτσελής, Γιώργος Χάκκας, Ροδή Βαλαντάση, Δημήτρης Φιλελές, Κατερίνα Κολυδά, Θοδωρής Σαμανίδης και ο συνθέτης Φίλιππος Πλακιάς.


Ακολουθήστε τα Μουσικά νέα στο facebook

Δημοφιλείς αναρτήσεις από τα "Μουσικά νέα"

Γιώργος Σαμπάνης: αποθέωση στη sold out συναυλία του στην Αθήνα

Ο Θανάσης Βασιλόπουλος συγκίνησε χιλιάδες θεατές στο Ηρώδειο!

Γωγώ Λιδάκη: Με την υπογραφή του Κυριάκου Παπαδόπουλου το νέο της single «Δες τι έχασες»

Η Shaya για 5η σεζόν στο Parfait | Πρωταγωνιστεί και σκηνοθετεί ένα show υψηλών προδιαγραφών

1550: Η sold out πρεμιέρα και το εντυπωσιακό show του frontman Μηνά Τσίγκου