Tash Sultana | Terra Firma | Μόλις Κυκλοφόρησε

 H TASH SULTANA ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΤΗΣ ALBUM

“TERRA FIRMA”

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ  ΕΔΩ


Η βραβευμένη με ARIATash Sultana, μόλις κυκλοφόρησε τον δεύτερο δίσκο της, “Terra Firma”, μέσω της Panik Records και της Sony Music.
 
Έχοντας ήδη παρουσιάσει στους fans της 5 tracks από το “Terra Firma” (“Sweet & Dandy”, “Willow Treet” feat. Jerome Farah, “Greed”, “Beyond The Pine” και “Pretty Lady”), η Tash Sultana κυκλοφορεί το ολοκαίνουριο album της που περιλαμβάνει 14 τραγούδια με το χαρακτηριστικό μουσικό της αποτύπωμα και στίχους που θα φέρουν το κοινό ακόμα πιο βαθιά στην προσωπικότητά της. Το διερευνητικό “Coma” ρέει με όραμα, το υποβλητικό “Greed” προσφέρει μία soul-funk εξέταση της αλλοιωμένης επιρροής του πλούτου και του χρήματος. Το ειδυλλιακό τραγούδι αγάπης “Let The Light In” σε κάνει να νιώθεις θαλπωρή και ζεστασιά. “Μόλις βρήκα την μία. Είναι το χρυσό μου κόσμημα,” λέει η Tash και χαμογελάει όταν μιλάει για την αρραβωνιαστικιά της. To “Sweet & Dandy” είναι ένα έμμεσο κατηγορητήριο κατά της εποχής του διαδικτύου και των υπερβολικών πληροφοριών που λαμβάνουμε μέσα από αυτό. “Αλλά που είναι η εξυπνάδα; Που είναι η γνώση;” ρωτάει η Tash. To “Vanilla Honey”, που πήρε το όνομα του από δύο πούρα που δώρισε στην καλλιτέχνιδα η σύντροφός της, είναι μία τρυφερή ωδή του πως η αγάπη μπορεί να μας περικυκλωθεί εν μέσω χάους. 


Το “Terra Firma” βρίσκει την Tash να ανοίγει την ψυχή της σε δύο επίπεδα. Πνευματικά, ήρθε σε μία εποχή παγκόσμιας αποσύνθεσης και έδρασε ως αγωγός για την καλλιτέχνιδα να επανασυνδεθεί με το κέντρο της, κάτι που η Tash αγνοούσε κατά την διάρκεια των κουραστικών παγκόσμιων περιοδειών της. Μουσικά, τα 14 tracks πηγάζουν από ένα βαθύ ακουστικό έδαφος.
 
Η Tash έχει προσθέσει χαρακτηριστικά jam στοιχεία από soul, funk, R&B, folk, rock, hip-hop και άλλα. Το αποτέλεσμα είναι η πιο θριαμβευτική δουλειά της μουσικού μέχρι στιγμής. Η ίδια εξηγεί “Είναι σαν η Erykah Badu να συναντά τον Bon Iver που συναντά τον John Mayer".
 
Γραμμένο και ηχογραφημένο πριν ένα χρόνο, από τον Οκτώβριο του 2019 μέχρι τον Οκτώβριο του 2020, το “Terra Firma” βρήκε την Tash να επιμελείται κάθε πτυχή του μόνη της. Περνούσε 4 με 6 ημέρες της εβδομάδας στο studio της στην Μελβούρνη και μόλις χτύπησε τις 200 μέρες δουλειάς το project ήταν έτοιμο.
 
Με ένα τίτλο εμπνευσμένο από την διάθεση της καλλιτέχνιδας να βρει το σπίτι της μέσα στον εαυτό της, ο δίσκος είναι η δουλειά μίας πιο βέβαιης, δυναμικής και έμπειρης μουσικού. Το album συλλήφθηκε σε μία περίοδο αυτο-αναστοχασμού όταν η ζωή χωρίς επιλογή ξεκίνησε να λειτουργεί με πιο αργούς ρυθμούς εν μέσω της πανδημίας. Όταν η Tash δεν ήταν στο studio, βρήκε χρόνο για surf, κηπουρική, ποίηση και υγιεινή ζωή σε σχέση με το χαοτικό lifestyleπου είχε καθορίσει μέχρι στιγμής την ύπαρξή της. 
 
Η Tash συνεργάστηκε με τους βραβευμένους με ARIA καλλιτέχνες Matt Corby και Dann Hume (Courtney Barnett, Amy Shark) για το “Pretty Lady”, το “Crop Circles”, το “Beyond the Pine” και το “Greed”. Επίσης, στο “Willow Tree” συμμετέχει ο Jerome Farah, που έχει υπογράψει στην δισκογραφική της μουσικού. Τέλος, το αιθέριο “Dream My Life Away” συνυπογράφει ο στενός της φίλος Josh Cashman.
 
Για την Tash, η καλλιτεχνική εξέλιξη είναι το πιο σημαντικό πράγμα. Γι’ αυτό το λόγο τα live shows του “Terra Firma” θα είναι κάτι διαφορετικό από ότι έχουμε συνηθίσει. “To 2020 ο στόχος ήταν η σύνθεση και ηχογράφηση της μουσικής. Αυτός ο χρόνος θα επικεντρώνεται στην δημιουργία των shows και πως θα μεταφερθεί αυτή η μουσική στο κοινό”λέει η ίδια“Οι νέες συναυλίες θα είναι πιο εξελιγμένες, αλλά θα πρέπει να είστε εκεί για να καταλάβετε τι εννοώ”
 
“Πάντα θα είμαι solo” και προσθέτει “Αυτό δεν θα αλλάξει ποτέ”.
 
O στόχος για το “Terra Firma” ήταν απλός. Η δημιουργία μουσικής που έρχεται από ένα ειλικρινές μέρος και εξερευνά ένα νέο τοπίο. “Αν το πετύχεις, δεν θα βγεις ποτέ λάθος”, σχολιάζει η Tash“Θέλω να είμαι καλλιτέχνιδα και να δημιουργώ μουσική ασταμάτητα και απλά να βάζω τον πήχη όλο και πιο ψηλά κάθε φορά… Ήθελα απλά να νιώσω καλύτερα, να είμαι καλύτερη, να παίζω και να τραγουδάω καλύτερα. Να είμαι καλύτερη μουσικός. Νομίζω πως αυτός ο δίσκος αποδεικνύει αυτό το πράγμα”.  

Δημοφιλείς αναρτήσεις από τα "Μουσικά νέα"

Ο Γιώργος Θεοφάνους αντικριστά με τους Στέφανο Κορκολή, Κώστα Χατζή, Γιώργο Κατσαρό και Θανάση Πολυκανδριώτη στην σκηνή του Παλλάς!

Φώτης Μάγγος x Μιχαλάρας - «Έλα μαζί μου στους Λειψούς» | Νέο τραγούδι & music video

Ο Γιάννης Ζουγανέλης με το Στάθη Αγγελόπουλο στο Χαμάμ το Σάββατο 20 Απριλίου

Δημήτρης Γαλίτης - Δίπλα σου | Νέο τραγούδι & music video

Αντώνης Ρέμος - «Ρωτάνε» | Το music video της νέας του επιτυχίας!