Faust Bar-Theatre-Arts ǀ Πρόγραμμα εβδομάδας 25 – 31 Οκτωβρίου

To Faust στηρίζει τη σύγχρονη μουσική δημιουργία
με καταξιωμένους και ανερχόμενους μουσικούς
ζωντανά στη σκηνή του

Το FAUST Bar-Theatre-Arts επανέρχεται δυναμικά, στον Covid free, ασφαλή και φιλόξενο χώρο του κάνοντας αυτό που ξέρει καλύτερα: προσφέροντας μοναδικές μουσικές βραδιές με ζωντανές εμφανίσεις ξεχωριστών καλλιτεχνών, live parties, διακεκριμένους DJs, premium ποτά και ευφάνταστα κοκτέιλ.
Από το 2011, τo τριώροφο διατηρητέο του ιστορικού κέντρου έχει διαμορφωθεί σε ένα ατμοσφαιρικό theatre music bar και συγκεντρώνει ένα απαιτητικό αθηναϊκό κοινό. Στη μουσική σκηνή του Faust ανεβαίνουν τόσο καταξιωμένοι, όσο και ανερχόμενοι νέοι καλλιτέχνες, σε ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα συναυλιών, σχεδόν όλες τις ημέρες της εβδομάδας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ 25 – 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΤΕΤΑΡΤΗ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
Ένα σενάριο τραγούδια
Με την Μυρτώ Παπά

Η Μυρτώ Παπά σας προσκαλεί σε μία μουσική αφήγηση για τον φόβο, την ενηλικίωση και τον έρωτα. Για να σας πει μια ιστορία που, ίσως, μοιάζει με τη δική σας. Γιατί, τί άλλο είναι ένα τραγούδι, παρά το απόσταγμα μιας μεγάλης ιστορίας;

Μαζί της σε αυτή την μουσική περιπλάνηση, η Ναντίν Μπότση.

Κιθάρα: Σωτήρης Καστάνης

Τσέλο: Άρης Ζέρβας

Σκηνοθετική επιμέλεια: lykavges+

Ώρα έναρξης: 21:30

Είσοδος: 5 ευρώ (7 ευρώ με κράτηση – χωρίς ποτό)

ΠΕΜΠΤΗ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΔΙΣΚΟΥ  ΤΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΔΥΣANATOLIA


Την Πέμπτη 28 Οκτωβρίου οι Δυσanatolia μας ταξιδεύουν, ακριβώς όπως λέει και το όνομα τους, από τα στενά της Κούβας μέχρι τις ταράτσες της Πόλης. Παρουσιάζουν την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά με τίτλο «After a long time». Ένα παζλ εικόνων και μελωδιών Δύσης και Ανατολής, ξεδιπλώνονται στον ιδιαίτερο χώρο του Faust, συνθέτοντας τα κομμάτια του άλμπουμ. Το καθένα ξεχωριστά είναι μια ιστορία: μια ιστορία χωρίς στίχους που δίνει τη δυνατότητα στον ακροατή να την πλάσει όπως αυτός νομίζει...


Λίγα λόγια για το συγκρότημα

Οι "Δυσανατολία - Dysanatolia" είναι μια μπάντα, της οποίας τα μέλη ενώνει η κοινή αγάπη και αισθητική για τις παραδόσεις: τόσο της Ελλάδας, όσο και της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου. Έχουν σαφείς αναφορές στη τούρκικη μουσική δημιουργία (σύγχρονη, αλλά και παλαιότερη), στη μουσική δημιουργία των Βαλκανίων, όπως επίσης και στη μουσική παράδοση των Ρομά. Ωστόσο, χάρις στις συνεχείς τους αναζητήσεις και τις διαφορετικές καταβολές των μελών, οι συνθέσεις τους περιέχουν στοιχεία δυτικής αρμονίας, αλλά είναι και ενορχηστρωμένες με μια γενικότερη fusion διάθεση.
Οι Δυσανατόλια δημιουργούν ένα «κράμα», στο οποίο η Δύση «αναμετράται» συνεχώς με την Ανατολή και τα Βαλκάνια. Το κανονάκι εναλλάσσεται με το σαξόφωνο και τα πλήκτρα με τα τύμπανα. Στα οκτώ χρόνια που διανύει, ήδη, το συγκρότημα «μετράει» αναρίθμητες ζωντανές εμφανίσεις σε φεστιβάλ, ανά την Ελλάδα και την Κύπρο, αλλά και σε εμβληματικές μουσικές σκηνές της Κωνσταντινούπολης, πόλη, η οποία αποτελεί κοινό σημείο αναφοράς για τα μέλη της.
Τα τελευταία δύο χρόνια έχουν ανασυσταθεί, διατηρώντας τα ιδρυτικά μέλη στο κανονάκι (Μανώλης Χριστοδούλου) και το σαξόφωνο (Χρήστος Κυριαζης) και προσθέτοντας δύο νέα ταλαντούχα μέλη, στα πλήκτρα (Χριστόφορος Μαστοράκης) και τα τύμπανα (Νίκος Χριστόπουλος, Σίμος Κωνσταντινίδης), δημιουργώντας δικές τους πρωτότυπες συνθέσεις.
 
Youtube: Channel:  

https://www.youtube.com/channel/UCuknsaUDu9_0Cn_1gLgDiIw
“Thief of time” https://www.youtube.com/watch?v=eadRzgBnu7w
“After a long time”: https://www.youtube.com/watch?v=aJ-oDtBWFNA   
“Breaktime” 
https://www.youtube.com/watch?v=VXzudWPCwW4
Instagram: www.instagram.com/dysanatolia/
Facebook: www.facebook.com/dysanatolia
 
Ώρα έναρξης είναι 9:00
Τιμή εισόδου:5€ (χωρίς ποτό)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
MAN WITH A BAND


Το music project Man With A Band, μετά από μία χρονιά κοινωνικών, καλλιτεχνικών και μουσικών αποστάσεων, επιστρέφει περισσότερο αποφασισμένο από ποτέ, να προτείνει μία μουσική συνάντηση που θα ενώσει δύο κόσμους, οι οποίοι με την πρώτη ματιά φαντάζουν ασύμβατοι, αταίριαστοι και διαφορετικοί!
Το music project Man With A Band δημιουργεί γέφυρες μεταξύ διαφορετικών μουσικών επιρροών και ανεβαίνει στην ατμοσφαιρική σκηνή του Faust Bar – Theatre – Arts, πλαισιωμένο από ένα μοναδικό DJ set με την πλέον καταξιωμένη Techno DJ και Producer, Olga.
“Origins” (aka Pavlos Fadel), Olga και οι μουσικοί του συγκροτήματος υπόσχονται ένα ταξίδι με οδηγό την αγάπη για τη μουσική, σε μία πρόταση που για πρώτη φορά τολμά η ελληνική μουσική σκηνή!
Οι Man With A Band πιστοί στο “out of the box” πείσμα τους, αποδεικνύουν ότι η μουσική δεν έχει σύνορα, «πατάνε restart» και αφήνουν τον ρυθμό να ολοκληρώσει την επανεκκίνηση!
#wefoundlove #technotogether
Συντελεστές:
  1. Φωνή: “Origins” (aka Pavlos Fadel)
  2. DJ set: Olga
  3. Κιθάρα (ηλεκτρική & ακουστική): Αποστόλης Καρατζάς
  4. Πλήκτρα: Γιώργος Λεκίδης
  5. Τύμπανα: Σάκης Κότσιρας
  6. Μπάσο: Γιάννης Δάρδας
  7. Σαφόφωνο: Ιωάννα Βλάσση
Τιμή εισόδου: 6€
Ώρα έναρξης: 22:00

ΣΑΒΒΑΤΟ 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
DJ NICK MASON


Ο DJ και παραγωγός Nick Mason και ο DJ Sidel επιστρέφουν στα decks του Faust με αφρικάνικους ρυθμούς, organic ήχους και δυνατά house & tech basslines.
Είσοδος ελεύθερη

ΚΥΡΙΑΚΗ 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
THE CRASHES


Το new school rock n’ roll trio The Crashes επιστρέφει στη σκηνή του Faust Bar-Theatre-Arts με ένα καινούριο single και νέα προσέγγιση στον ήχο τους, μαζί με τους ανανεωμένους Aliko Means Red να διευρύνουν την alternative rock μουσική τους και τον πρωτοεμφανιζόμενο Grim Puppet να συμπληρώνει με τη σκοτεινή ηλεκτρονική χροιά του

Λίγα λόγια για τους καλλιτέχνες
THE CRASHES      
Οι Crashes είναι ένα New school Rock & Roll trio με βάση την Αθήνα. Ξεκίνησαν την άνοιξη του '18 και, μέχρι το τέλος του έτους, είχαν ένα ΕΡ και αρκετά «δυνατά» gigs. Μπλέκοντας κλασσικές μπλουζ και ροκ συνταγές με μοντέρνα στοιχεία από μπάντες όπως Placebo, BRMC και Royal Blood, ο ήχος τους παραπέμπει σε κάτι οικείο και, ταυτόχρονα, κομίζει κάτι φρέσκο. Η όρεξή τους και η ιδιαίτερή τους προσέγγιση τράβηξε την προσοχή του κοινού και τους εξασφάλισε εμφανίσεις σε γνωστά μπαρ, venues και φεστιβάλ, ανά την Ελλάδα, όπως, επίσης, και το άνοιγμα στη συναυλία της Kovacs. Έτσι, προέκυψε το άλμπουμ-ντεμπούτο "Comedown", διαθέσιμο ψηφιακά από τον Σεπτέμβριο 2019, τη δημοσίευση του οποίου συνόδευσε το βίντεο κλιπ του ομώνυμου κομματιού. Ένα σκοτεινό κι ατμοσφαιρικό ταξίδι στις σκέψεις, τις εμπειρίες και τους πόθους του σχήματος σε μία περίοδο της οποίας το τέλος όρισε το ακουστικό ΕΡ "Origins.", παρουσιάζοντας μία αποδομημένη επανεκδοχή 4 κομματιών του "Comedown", συνοδευόμενη από 2 ασπρόμαυρα βίντεο κλιπς. Αποτελούμενοι από τον Jessy (κιθάρα/φωνή), τον Αναστάση (μπάσο) κι τον Πάνο (ντραμς), οι Crashes αντλούν έμπνευση από τα πάθη και τα βιώματά τους την ασταθή περίοδο που όλοι βιώνουμε, με στόχο τους να δημιουργήσουν δυνατή κι αντισυμβατική μουσική.

ALIKO MEANS RED
Οι Aliko Means Red είναι μια Modern Alternative Rock μπάντα, με βάση την Αθήνα. Γνωρίστηκαν το καλοκαίρι 2017. Tο πάθος τους για το Rock τους οδήγησε μέσω του αυτοσχεδιασμού να ανακαλύψουν το ύφος των κομματιών και την ηχητική τους ταυτότητα. Οι επιρροές τους είναι από Deftones, Queens of The Stone Age και Foo Fighters, βάζοντας τη δική τους σφραγίδα σε έναν ήχο που διψάει για το «καινούριο». Η όρεξη τους για live εμφανίσεις και η ανταπόκριση του κόσμου ανά τα χρόνια τους ανέβασε στην σκηνή των γνωστότερων venues της Αθήνας, όπως six d.o.g.s, An Club, Boiler και Death Disco με αποκορύφωμα τη ζωντανή τους εμφάνιση στην Τεχνόπολη. Πλέον, έχοντας εξοικειωθεί με τον προσωπικό τους ήχο και τη παραγωγή του υλικού τους,  βρίσκονται στη διαδικασία της προπαραγωγής του πρώτου τους EP και είναι έτοιμοι να κυκλοφορήσουν το πρώτο τους single "If I Want" σε συνεργασία με τη Mekka Records. Ένα κομμάτι γεμάτο με την ανησυχία των καιρών που βιώνουμε και την ανάγκη για ανθρώπινη επαφή. Ο Παναγιώτης, ο Ιάκωβ, ο Άλι και το πιο πρόσφατο μέλος τους, ο Ορέστης είναι έτοιμοι να ανέβουν στη σκηνή του Faust στις 31 Οκτώβρη και να παρουσιάσουν το νέο τους single, το οποίο κυκλοφορεί στις 28 Οκτωβρίου.
 
GRIM PUPPET
Grim Puppet ονομάζεται το solo project του Τάσσου Παππά που δημιουργήθηκε το ’19. Το πρώτο του ΕΡ «Roads To Madness» δημοσιέυτηκε το Μάρτιο του 2020 και επαναδημοσιεύτηκε ψηφιακά από τη Mekka Records. Τον Ιούνιο 2021 κυκλοφόρησε το νέο του ΕΡ “Nothing In Common”.
Ώρα έναρξης: 21:00
Είσοδος: 5 ευρώ χωρίς ποτό
Οι παραστάσεις είναι Covid Free.

Οι θεατές εισέρχονται κατόπιν επίδειξης, κατά την είσοδο στον χώρο, πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης που εκδίδεται 30 μέρες μετά τον πρώτο θετικό έλεγχο με ισχύ έως 180 ημέρες μετά από αυτόν.


Συνδυαστικά με αστυνομική ταυτότητα ή δίπλωμα οδήγησης ή διαβατήριο ή άλλο αποδεικτικό ταυτότητας, ώστε να διενεργηθεί έλεγχος ταυτοπροσωπίας.


 
 
Πληροφορίες – Κρατήσεις:
FAUST
Τ. 210 3234095

Email: info@faust.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από τα "Μουσικά νέα"

Μπάμπης Τσέρτος - «Το σύμπαν συνωμότησε»

Η Samara Joy ανακοινώνει την κυκλοφορία της deluxe εκδοχής του αξιοσημείωτου άλμπουμ της “Linger Awhile” “Linger Awhile Longer” | Κυκλοφορεί στις 19/5

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης μετράει πάνω από 1 εκατομμύριο προβολές με το «Από το 1 ως το 100»

Πάμε σινεμά..8ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου Αθήνας - FeCHA

Η Ταράτσα του Φοίβου επιστρέφει! | Από την Τετάρτη 29 Μαΐου και κάθε Τετάρτη στο Θέατρο Άλσος