Purple Disco Machine - Exotica | Νέο άλμπουμ

 Ο PURPLE DISCO MACHINE

ΜΑΣ ΠΑΕΙ ΣΤΗ DISCO
ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΤΟΥ ΑΛΜΠΟΥΜ ‘EXOTICA’ 

 
ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ “EXOTICA” ΕΔΩ.


Με τη κυκλοφορία του πρώτου του album "Soulmatic" το  2017, ο Purple Disco Machine μας είχε δώσει μια πρώτη γεύση για το τι πρόκειται να επακολουθήσει από τον πλέον πασίγνωστο παραγωγό. Υπεύθυνος για πολλαπλές επιτυχίες που γνωρίζει ο κόσμος των clubs, συμπεριλαμβανομένου του "My House" και με το πρώτο άλμπουμ να βγάζει μεγάλες επιτυχίες όπως τα "Devil In Me" και "BodyFunk". Τώρα ο τρομερός παραγωγός μας προσφέρει μια πιο ιδιαίτερη καλλιτεχνική πλευρά του, καλώντας μας στο κόσμο του νέο του άλμπουμ  "Exotica". Η δουλειά αυτή είναι φόρος τιμής στα 80s και μια πληθώρα καλλιτεχνών που τον ενέπνευσαν να δημιουργήσει και να χαράξει μια διαδρομή προς την επιτυχία ως παραγωγός. Τα 14 ολόφρεσκα αυτά τραγούδια περιέχουν στοιχεία ξεχωριστά κι αγαπημένα από όλη τη δεκαετία –  ηλεκτρονική pop της Βρετανίας, Italo disco στοιχεία από Moroder, Milan & Munich, funk μουσική του Prince, R&B electro soul ήχους από Luther Vandross & Jam & Lewis, μέχρι επιρροές από George Michael και Quincy Jones. Βαθιά ριζωμένο στη μουσική του ταυτότητα μέχρι και το όνομα του, Purple Disco Machine είναι ένα κολλάζ από το χρώμα του 80’s ήρωα του, τον Prince και την ανεβαστική μουσική της Gloria Estefan και των Miami Sound Machine.
 
Το "Exotica", το οποίο κυκλοφορεί από τη Panik Records/Sony Music, περικλείει κάθε ρυθμό, χαρακτηριστικούς ήχους κιθάρας και funkyμπάσα που πλέον ταυτίζονται με τη μουσική του Purple Disco Machine, ενώ παράλληλα υπάρχουν στιγμές με φως και σκιές που σε καλούν στο δικό του σύμπαντος. Έχοντας ήδη κυκλοφορήσει αρκετά δείγματα από τη νέα αυτή δουλειά, συμπεριλαμβανομένου τη συνεργασία με τους Sophie and the Giants στο ‘Hypnotized’, το ‘Fireworks με τους Moss Kena & The Knocks’, το ‘Playbox’ και πιο πρόσφατα το ‘Dopamine με την Eyelar’, ο Purple Disco Machine γρήγορα δημιούργησε την ανάγκη σε μια μεγάλη μερίδα του κοινού να θέλει να ακούσει όλο και περισσότερα από εκείνον. Το ‘Hypnotized’ έγινε ένας παγκόσμιος ύμνος, έχει πάνω από 275 εκατομμύρια streams σε όλες τις πλατφόρμες, ενώ παράλληλα έχει γίνει τριπλά πλατινένιο στην Ιταλία, την Πολωνία και την Ελβετία, με το δυναμικό ‘Fireworks’ αμέσως να ακολουθεί την επιτυχία και έχει φτάσει τα 80 εκατομμύρια streams έως σήμερα, ενώ πρωταγωνιστεί στο airplayτης Ευρώπης φτάνοντας στο #5 του  chart και πιάνοντας κορυφή  σε Ιταλία και Γερμανία. Επιπλέον εκτοξεύθηκε στα chart του Shazam, με το single να πηγαίνει στο #1 της Γερμανίας και στο #3 της Ιταλίας, της Δανίας και της Αυστρίας εξασφαλίζοντας έτσι μια ακόμη επιτυχία για τον Purple Disco Machine.
 
Η νέα αυτή δουλειά ανοίγει με το τραγούδι ‘Can’t Get Enough’ σε συνεργασία με την Αυστραλιανή τραγουδίστρια Sahara Beck είναι για όλους τους θαυμαστές του στην Ευρώπη η τέλεια συνέχεια μετά το ‘Hypnotized’- χτυπώντας τις ίδιες χορδές όπως το πολυεπιτυχημένο single. Μετά τη συνεργασία με τον Lorenz Rhodes για το ‘At The Disko’, το επιτυχημένο ντουέτο δημιούργησε ένα καυτό χορευτικό τραγούδι, με την ενσωμάτωση vocoder όπως προηγουμένως με το ‘Music In You’ αλλά και προσθέτοντας μουσική από πιάνο και χειροκροτήματα ώστε η ενέργεια να φτάνει στο φουλ. Το ‘Don’t Stop’ μας πάει πίσω στους κλασσικούς club ήχους που τον γνωρίσαμε, όπως, το ομότιτλο του άλμπουμ τραγούδι ‘Exotica με τους Mind Enterprises’ και φυσικά το ‘Playbox’ που θυμίζει ‘Body Funk Part 2’ είναι σαν μια φαντασμαγορική εμπειρία. Στη ίδια κατηγορία βρίσκεται και το ‘Loneliness’, μια συνεργασία με την underground Ιταλίδα παραγωγό Francesca Lombardo, η οποία προσθέτει μια διαφορετική δυναμική. Φτάνουμε στο σημείο να ηρεμήσουμε για λίγο με το ‘I Remember’, όπου ο Tino συνεργάστηκε με τον Elderbrook, ο οποίος έχει εξελιχθεί σε ένα από τους πιο αξιομνημόνευτους τραγουδιστές του ηλεκτρονικού κόσμου των τελευταίων χρόνων- τα εξαιρετικά φωνητικά του ξεχωρίζουν, σε συνδυασμό με τη μουσική και τα ειδικά εφέ, δημιουργούν ένα παραδεισένιο disco μελαγχολικό ήχο. Ένα ακόμη μελαγχολικό τραγούδι που κλείνει το άλμπουμ είναι το  ‘Wanna Feel Like A Lover με τον Ed Mac’, το οποίο είναι μια αληθινή συγχώνευση της  80s μουσικής με τον ήχο σαξοφώνου που ήταν σήμα κατατεθέν. Βγαίνοντας από το disco στοιχείο, ο Tino συνεργάστηκε με το Ουκρανοαγγλικό  duo, Bloom Twins, στο ‘Opposite of Crazy’ βάζοντας τη δική τους πινελιά με το εναλλακτικό σκοτεινό electro στοιχείο της μουσικής τους, με ιδιόμορφους δυνατούς ήχους συνδυασμένους με ήχους κιθάρας τύπου Prince. Ενέργεια, ψυχή και αυθεντική αγριάδα είναι αυτά που κάνουν ξεχωριστό το ‘Hands ToThe Sky’ μαζί με τα εξωπραγματικά φωνητικά της χορωδίας Fiorious and House Gospel Choir και τελευταία και ίσως καλύτερη είναι η συνεργασία με τους disco hipsters Pink Flamingo Rhythm Revue από το Brooklyn, το funky ‘Money Money’ του οποίου οι στίχοι μας πάνε στις δόξες που γνώριζαν οι πίστες του Big Apple.
 
Έχοντας ξεπεράσει πλέον το 1 δισεκατομμύριο streams με όλο το μουσικό του κατάλογο και έχοντας πάνω από 10 εκατομμύρια ακροατές στο Spotify, ο Purple Disco Machine συνεχίζει να διατηρεί επάξια το #2 του Beatport Artist of All Time. Με την επιτυχία σημαντικών remixes για καλλιτέχνες όπως Dua Lipa, Mark Ronson, Foals, Calvin Harris, Fatboy Slim, Sir Elton John, Royal Blood, LadyGaga & Ariana Grande, Duke Dumont και  Diplo & SIDEPIECE, μαζί με τα συνεχώς αυξανόμενα streams των singles τα 4 τελευταία χρόνια, η επιρροή του Purple Disco Machine στη παγκόσμια dance μουσική σκηνή θα είναι αισθητή και στις επόμενες γενιές.
 
‘Exotica’ Tracklist
 

1. Purple Disco Machine - Can’t Get Enough (feat. Sahara Beck)
2. Purple Disco Machine & Lorenz Rhodes - At The Disko
3. Purple Disco Machine - Fireworks (feat. Moss Kena & The Knocks)
4. Purple Disco Machine - Don’t Stop
5. Purple Disco Machine - Dopamine (feat. Eyelar)
6. Purple Disco Machine & Elderbrook - I Remember
7. Purple Disco Machine - Opposite of Crazy (feat. Bloom Twins)
8. Purple Disco Machine & Sophie and the Giants - Hypnotized
9. Purple Disco Machine - Loneliness (feat. Francesca Lombardo)
10. Purple Disco Machine - Hands To The Sky (feat. Fiorious & House Gospel Choir)
11. Purple Disco Machine & Pink Flamingo Rhythm Revue - Money Money
12. Purple Disco Machine - Playbox
13. Purple Disco Machine - Exotica (feat. Mind Enterprises)
14. Purple Disco Machine - Wanna Feel Like A Lover (feat. Ed Mac)

Δημοφιλείς αναρτήσεις από τα "Μουσικά νέα"

Μπάμπης Τσέρτος - «Το σύμπαν συνωμότησε»

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης μετράει πάνω από 1 εκατομμύριο προβολές με το «Από το 1 ως το 100»

Η Samara Joy ανακοινώνει την κυκλοφορία της deluxe εκδοχής του αξιοσημείωτου άλμπουμ της “Linger Awhile” “Linger Awhile Longer” | Κυκλοφορεί στις 19/5

Η Ταράτσα του Φοίβου επιστρέφει! | Από την Τετάρτη 29 Μαΐου και κάθε Τετάρτη στο Θέατρο Άλσος

Έλενα Παπαρίζου: H "number one" της Ευρώπης επιστρέφει στη σκηνή της Eurovision!