Φεβρουάριος στη μουσική σκηνή του Faust

Φεβρουάριος στη μουσική σκηνή του Faust



ΤΕΤΑΡΤΗ 1, 8 & 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
KABARETT KATAKOMBE


Η πρωτότυπη μουσικοθεατρική παράσταση «Kabarett Katakombe», με την υπογραφή της Βίκυς Βολιώτη, συνεχίζεται για δύο τελευταίες παραστάσεις στη μουσική σκηνή του Faust. 

 Στο Kabarett Katakombe σας περιμένουν δέκα παράξενα πλάσματα. Δεν είναι σαν και σας. Και μπορεί να έχουν ασυνήθιστη όψη, όμως έχουν να σας πουν πολλά... Πλησιάστε ν' ακούσετε. Δώστε προσοχή σε ό, τι σας ψιθυρίσουν στο αυτί. Μην αρνηθείτε να χορέψετε μαζί τους, όταν σας αγκαλιάσουν, μουρμουρίστε μαζί τους τα τραγούδια που θα σας μάθουν. Και ποιος ξέρει; Αν τους φερθείτε τρυφερά μπορεί να σας φανερώσουν πολλά μυστικά. Σκεφτείτε έξυπνα κι αυτά ίσως σας χαρίσουν το κλειδί που σφραγίζει το κουτί της Πανδώρας...

⦋Καμπαρέ: είδος θεάματος όπου οι καλλιτέχνες χρησιμοποιώντας ως όχημα έκφρασης το θέατρο, το χορό, το τραγούδι, τα ακροβατικά, τις μαριονέτες, όλα, σε μια σαγηνευτική μίξη, μιλούν ελεύθεροι για τα πάντα, χωρίς φόβο, αλλά με πολύ πάθος. Θέαμα κυνικό, σκληρό και σκανδαλιστικό. Άνθισε στο Βερολίνο την εποχή του Μεσοπολέμου⦌.

Σύλληψη, δραματουργική επεξεργασία, σκηνοθεσία: Βίκυ Βολιώτη
Κείμενα: Θοδωρής Αθερίδης, The Boy, Μίνως Θεοχάρης, Κική Μαυρίδου, Εύη Δόβελου κ.ά.
Παίζουν, χορεύουν, τραγουδούν (με αλφαβητική σειρά): Ιουλία Αγαλίδου, Τζοάννα Αγγελή, Ελωρίς Αλπανίδου, Αφροδίτη Ζλατάνου, Δημήτρης Κολλιός, Άγγελος Λιάγκος, Ελένη Μπίκου, Κώστας Τσακίρογλου, Έλενα Σταύρου, Βασιλική Χρυσικού
Φωτογραφίες: Δήμητρα Αθανασοπούλου

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Ώρα: 21:30
Διάρκεια παράστασης: 130 λεπτά με διάλειμμα 
Τιμή εισιτηρίου: 10€



ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΝΤΑΣΙΟΣ


Ο Κωνσταντίνος Ντάσιος, μετά από τις sold out εμφανίσεις του, επιστρέφει στη μουσική σκηνή του Faust μαζί με τη μπάντα του για μία ακόμα καθηλωτική rock ‘n roll συναυλία.

Όπως σε κάθε του εμφάνιση, το Rock στοιχείο είναι αυτό που κυριαρχεί με διάφορες διασκευές, καθώς και κλασικά rock κομμάτια, ελληνικά και ξένα: Rolling Stones, Beatles, Elvis Presley, Παύλος Σιδηρόπουλος. Επίσης, θα παρουσιάσει δείγματα της νέας του δουλειάς, η οποία θα κυκλοφορήσει προσεχώς.

Μπάσο: Βασίλης Γκρούμας
Drums : Παναγιώτης Γεωργίου
Κιθάρα : Panos Zorg

Ώρα έναρξης: 22:00
Είσοδος: 7€



ΣΑΒΒΑΤΟ 4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΕΝΤΑΡΗΣ


Το Faust υποδέχεται ξανά τον ταλαντούχο ντράμερ Άγγελο Πεντάρη, ο οποίος με την ενέργεια και το δυναμισμό του θα «γεμίσει» και πάλι τη σκηνή με μία εντυπωσιακή ζωντανή εμφάνιση. 

Ο Άγγελος δίνει το τέμπο και το Faust γεμίζει με μουσική, τραγούδι και χορό. Red Hot Chili Peppers, Arctic Monkeys και 2Pac συναντούν Taylor Swift, Dua Lipa και Lizzo, σε μια βραδιά που θα ξεσηκώσει με διασκευές και remixes κορυφαίων επιτυχιών των τελευταίων δεκαετιών, από τα ξέφρενα 90s μέχρι σήμερα. 

Το πρόγραμμα, το οποίο μαζί με τον Άγγελο Πεντάρη επιμελείται ο DJ Πέτρος Ανδρούτσος, θα εμπλουτίσουν οι επιλογές του κοινού, διαμορφώνοντας την ενέργεια και διάθεση της συναυλίας και δημιουργώντας έτσι μια ξεχωριστή taylormade εμπειρία σχεδιασμένη ειδικά για τους επισκέπτες του νούμερο 1 χώρου ψυχαγωγίας στην καρδιά της Αθήνας.

Ώρα έναρξης: 21:30
Είσοδος: 7€


ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
ΜΥΡΤΩ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ


Η Μυρτώ Βασιλείου γιορτάζει τα γενέθλια της και μας προσκαλεί σε ένα μεγάλο πάρτυ στον αγαπημένο της χώρο, το Faust. Έχοντας κυκλοφορήσει και το δεύτερο της single με τίτλο «Θέλω κάτι», ένα αξέχαστο ντουέτο με τον Γιώργο Περρή σε μουσική Κώστα Τσίρκα και στίχους της σπουδαίας Λίνας Νικολακοπούλου, έχει ετοιμάσει ένα πρόγραμμα με σημείο αναφοράς τον ήχο του επερχόμενου δίσκου της.

Μαζί με τους συνεργάτες της θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα με νέα και παλιότερα δικά της τραγούδια όπως «Το Καταφύγιο», «Το Μέσα μου Φως», την «Ανοιξιάτικη Μέρα», αλλά και τη «Φυλακή της Αντιγόνης» σε στίχους Νίκου Γκάτσου και μουσική Νίκου Χιώτογλου. Στη μουσική τους διαδρομή «συναντούν» και διασκευάζουν σημαντικούς δημιουργούς όπως ο Μ. Λοΐζος, η Λ. Νικολακοπούλου κι ο Φ. Δεληβοριάς.

Συντελεστές:
Κώστας Τσίρκας: Καλλιτεχνική Επιμέλεια
Αλέξανδρος Λιβιτσάνος: ενορχηστρώσεις
Γιώργος Καρδιανός: κιθάρες
Γιώργος Μπουλντής: μπάσο
Σωτήρης Μαυρονάσιος: τύμπανα
Φωτογραφία: Μαρίζα Καψαμπέλη
Μακέτα Αφίσας: Maturin
Παραγωγή/Management/Booking Agency Μυρτώς Βασιλείου: Menta Art Events

Ώρα έναρξης: 21:30
Γενική είσοδος: 8€



ΤΡΙΤΗ 7 & 14 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
DALKANCE


Τις Τρίτες 7 και 14 Φεβρουαρίου, οι Dalkance ανεβαίνουν στη σκηνή του Faust για δύο ακόμα θεότρελα live. Φυσικά, στις 14 Φεβρουαρίου, ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου οι Dalkance δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν, μιας και αποτελούν ένα μουσικό σχήμα ακριβώς γι’ αυτούς που ερωτεύτηκαν, γι’ αυτούς που πόνεσαν, γι’ αυτούς που έχουν σεβντά και θέλουν τον πόνο τους να τον χορέψουν και να τον τραγουδήσουν.

Ο Κωνσταντίνος Μπιμπής, με το τρίο των υπέροχων μουσικών πολυεργαλείων του, τον Γρηγόρη Ελευθερίου στις κιθάρες και στα synths, τον Νίκο Λιάσκο στο μπάσο και το κοντραμπάσο και τον Κωνσταντίνο Τσιμπούκη στο μπουζούκι και στο μπαγλαμά παρουσιάζουν R n’ Β hits απ’ τα 00s, pop τραγούδια της 90s παιδικότητας μας, τη ροκ εφηβεία μας, ρεμπέτικα και λαϊκά απ’ όλες τις δεκαετίες γκρουβάτα, χορευτικά, ατμοσφαιρικά και... νταλκαδιάρικα. Σε συνδυασμό με αυτά, η μπάντα παρουσιάζει για πρώτη φορά και πρωτότυπο υλικό σε μουσική και στίχους του Κωνσταντίνου Μπιμπή.

Πλήκτρα, beat, κιθάρες, μπουζούκια, μπαγλαμάδες, κοντραμπάσα και λουπαδόροι θα ταράξουν για ακόμη μία φορά τη σκηνή του Faust. Σε κάθε live μία guest έκπληξη θα έρχεται να συνομιλήσει με τη μπάντα για αυτό το βάσανο του νταλκά και να τραγουδήσει το δικό της πόνο.

Dαλκance, λοιπόν.
Τρίτη 7 & Τρίτη 14 Φεβρουαρίου
Ώρα έναρξης: 21:30
Είσοδος: 7€


ΠΕΜΠΤΗ 9 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
AKYLAS & THE SOUCHELS VOL2 - ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟΝ ΜΕΛΑΓΧΟΛΙΑΣ


Ο Ακύλας Μυτιληναίος τα τελευταία δύο χρόνια κάνει αισθητή την παρουσία του στον κόσμο του διαδικτύου. Το κοινό του στο TikTok τον παρακολουθεί μπροστά στην κάμερα να κάνει απενοχοποιημένες διασκευές και mash-up κομμάτια από την Τζούλια Αλεξανδράτου με Vance Joy και 'Ελλη Κοκκίνου σε La camisa negra. 

 Η μουσική του είναι μία σπάνια μείξη έντεχνου ροκ με ποπ και εντελώς queer. Ο Ακύλας τραγουδά συνήθως για το πώς επιβιώνει ένας εικοσάρης στην Αθήνα με φτηνό κρασί και καλή (ή κακή) παρέα. Ο Στέφανος Κοπανάκης στο μπάσο, ο Γιώργος Καζάντης σε φωνή/κιθάρα και ο Γιώργος Κοκοτσάκης στα ντραμς θα μας κάνουν να χορέψουμε Γαρμπή, Maneskin και Σωτηρία Μπέλλου στο ίδιο show. Το live αυτό είναι μια διαδρομή από τη μουσική των '50s έως και σήμερα. Το κορίτσι του Μάη συναντά τον Καρβέλα και η Παπαρίζου τους Abba. Η ψυχοτροπική φύση τους θα δράσει αμέσως στη ψυχούλα σου.

Ώρα έναρξης: 21:00
Είσοδος: 7€



ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 & 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
ΘΕΟΔΟΣΙΑ ΤΣΑΤΣΟΥ


Τα sold out συνεχίζονται και έτσι, η αγαπημένη ερμηνεύτρια ανακοινώνει νέες ημερομηνίες εμφανίσεων στη μουσική σκηνή του Faust τις Παρασκευές 10 και 24 Φεβρουαρίου 2023. 

Η ανατρεπτική Θεοδοσία Τσάτσου συνεχίζει τις ατμοσφαιρικές, εκρηκτικές της συναυλίες με ένα δυνατό πρόγραμμα που περιλαμβάνει αγαπημένα μουσικά κομμάτια, τα οποία είναι χαραγμένα στη μνήμη και στη ψυχή του κοινού, καθώς και πρωτότυπο υλικό που έχει στα σκαριά.



ΣΑΒΒΑΤ0 11 ΦΕΒΡΟΥΡΙΟΥ
POLIS


Oι Polis ανεβαίνουν και πάλι στη σκηνή του Faust. Το γνωστό σε όλους Party επιστρέφει με Pop-rock μουσικές σε ένα μοναδικό, διασκεδαστικό πρόγραμμα.

Οι Polis είναι:
Μπάμπης Νικολάτος: Τραγούδι
Μαίρη Τσαβαλιά: Τραγούδι
Χάρης Κατσούρας: Ηλεκτρική Κιθάρα, Φωνητικά
Ανδρέας Αγιαννιτόπουλος: Πλήκτρα
Μίνως Πετσετάκης: Μπάσο
Αντώνης Γεωργακίου: Τύμπανα

Ώρα έναρξης: 22.30
Είσοδος: 5 € (Εισιτήριο θεάματος, δεν περιλαμβάνει ποτό)



ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
CHRISTOS TAMBOURATZIS


Ο κιθαρίστας και συνθέτης Χρήστος Ταμπουρατζής έρχεται για μία μόνο βραδιά στη μουσική σκηνή του Faust την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2023. 

Ξεκίνησε τη μουσική του καριέρα τη δεκαετία του '80 με διάφορα γκρουπ σε γνωστές μουσικές σκηνές της εποχής. Συνεργάστηκε με πολλούς Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες για πολλά χρόνια σε ζωντανές εμφανίσεις και ηχογραφήσεις, ενώ συνθετικά έχει συνεργαστεί με τους μεγαλύτερους ερμηνευτές. 

Η προσωπική του δισκογραφία περιλαμβάνει 8 Project’s: "Mirror", "Back Seat", "Symmetry of Mind", "Cargo", "The Other Side of My Soul", "I Won’t be Broken", "Cell", "Moment inTime". Από το 2018 έως σήμερα έχει βραβευτεί με 5 Global Music Awards με συνεργασίες με μουσικούς και τραγουδιστές παγκοσμίου κλάσης όπως: Francis Hylton (Incognito), Phillip Brandon, Mohini Day, Abhijith P S Nair, Mihail Yoosivof, Blue Raspberry, Haig Yazdjian, Thomas Mooter, Pandelis Stoikos, Tony Lakatos , Juliana da Silva κ.λ.π.

Σε αυτή τη ζωντανή εμφάνιση παρουσιάζει αποσπάσματα από όλα τα Projects όπως και από το νέο του Ε.P "More Than a Day".

Μουσικοί:
Γιώργος Μανιάτης: Drums
Χρήστος Κεχρής: Bass
Μάκης Τσακαλίδης: Keys
Μαζί του οι εξαιρετικές τραγουδίστριες:
Marianna Seas, Sofia Kamina, Antonia Mavronikola.

Ώρα έναρξης: 21:30
Είσοδος: 8€ (εισιτήριο θεάματος, δεν περιλαμβάνει ποτό)



ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
ΚΡΕΜΑ & HIGH HILLS


Μια μουσική συνάντηση – γιορτή θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου στη μουσική σκηνή του Faust. Οι δύο μπάντες μπορεί να είναι πολύ διαφορετικές, ωστόσο μοιράζονται την ίδια “άγρια” χαρά και ανυπομονησία να βρεθούν ζωντανά στη σκηνή, ενώνοντας τις ηχητικές τους δυνάμεις για να προσφέρουν στο κοινό μία συναυλία υψηλών προδιαγραφών.
Mark your calendar!

Ώρα έναρξης: 21:00
Είσοδος: 7€


ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
BLUEBALLS


Με ένα πρόγραμμα rock, funk, disco και ska διασκευών, με το ξεχωριστό τους ύφος, αλλά και δικά τους τραγούδια απο τα άλμπουμ που έχουν κυκλοφορήσει, υπόσχονται μία βραδιά γεμάτη wtf στιγμές, γέλιο, αλλά και ασταμάτητο χορό.
Οι Blueballs δεν ακολουθούν κανόνες και σε προ(σ)καλούν να κάνεις το ίδιο.

Ώρα έναρξης: 22:00
Είσοδος: 8€


ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
AthenShibari Night ~Knot-My-Valentine~


Η ομάδα της AthenShibari παρουσιάζει την Κυριακή 19 Φλεβάρη, μία ακόμα μαγική βραδιά που θα περιλαμβάνει τόσο το ερωτικό ιαπωνικό δέσιμο, όσο και εναέρια δρώμενα και χωρό. Την εκδήλωση θα ανοίξουν τρία άτομα από την ομάδα Fullhouse, η οποία συνδυάζει επιδαπέδιο και εναέριο χορό. 

Οι Yvaine Dazzling, Βικτώρια Χαρίτου και Χρυσάνθη Μπάλλα θα παρουσιασουν ένα show με εναέριο κρίκο και χορευτικό εδάφους. Στη συνέχεια, οι εγχώριοι καλλιτέχνες There_Where_No_Bounds και Chester θα παρουσιάσουν μία μοναδική παράσταση, βασισμένη στον πόνο και τον ερωτισμό. Τέλος, τη βραδιά θα κλείσουν οι Olga & Red Daria.

Οι πόρτες ανοίγουν στις 21:00 και η εισφορά της εκδήλωσης ανέρχεται στα 10 ευρώ, χωρίς ποτό.
Για κρατήσεις θέσεων παρακαλούμε αγοράστε το εισιτήριό σας εδώ:


ΤΡΙΤΗ 21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
BELLEVILLE

H σκοτεινή ατμόσφαιρα των cabaret του Μεσοπολέμου, η μελαγχολική και νοσταλγική διάθεση και οι λεπτές πινελιές χιούμορ συνοδεύουν αισθητικά το μουσικό τους ταξίδι.

Οι μουσικές τους επιρροές ξεκινούν από τη jazz και τα blues, το swing του Μεσοπολέμου και τη μουσική για το θέατρο. Οι Belleville, ξεκινούν το ταξίδι τους προσεγγίζοντας διασκευές αγαπημένων καλλιτεχνών με τον δικό τους, μοναδικό τρόπο και ήχο.

Μία μπάντα που μετράει εννέα χρόνια μουσικής ζωής, έχοντας ήδη εμφανιστεί σε πολλά μέρη στην Αθήνα και εκτός. Μετά από μία παύση τριών ετών σας προσκαλούν ξανά να αναβιώσετε την εποχή που οι νύχτες είχαν χρώμα, χορό, βελούδο και μετάξι. Από τα musicals, στη Jazz και τα blues και από το τσίρκο στο swing, οι Belleville σας περιμένουν με τα καπέλα τα πούπουλα και τις πέρλες σας.

Τα υπόλοιπα επι σκηνής... Πού αλλού? Στο Faust Bar Theatre Arts.

Δώρα Τσίγκα: Φωνή
Πέτρος Λαμπρίδης: Κόντρα μπάσο
Ειρήνη Αναστασίου: Tσέλο
Γιάννης Καφετζόπουλος: Πιάνο
Σωτήρης Πέπελας: Τρομπέτα
Θοδωρής Χριστοδούλου: Tύμπανα

Ώρα έναρξης: 21:30
Είσοδος: 7€


ΠΕΜΠΤΗ 23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
ΤΗΕ PSYCHIC READERS LIVE ALBUM PRESENTATION


Οι Psychic Readers επανέρχονται δυναμικά και, με αφορμή την κυκλοφορία του δίσκου Raygyn’s Last Chance σε διανομή της Sound Effect Records, ανεβαίνουν στη σκηνή του Faust την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου για μία ζωντανή εμφάνιση.

Ο Αντώνης έπιασε το μπάσο και ο Κώστας, όπως πάντα, την κιθάρα και εγένετο οι Psychic Readers. Ο ήχος είναι ένα μείγμα post punk κοφτερών ρυθμών, 60’s ψυχεδελικών αποχρώσεων και new wave δυναμικής. Το κλίμα αυτό μεταφέρθηκε και στα Ignite Studios και τις ηχογραφήσεις των κομματιών που προέκυψαν και ολοκληρώθηκαν μέσα στο 2018, με το υλικό να μιξάρεται στο Artracks Studio με τον Γιώργο Πρινιωτάκη. Κάπως έτσι δημιουργήθηκαν τα δέκα κομμάτια του ομώνυμου ντεμπούτου τους, που κυκλοφόρησε τον Μάρτιο 2019 από την Thinkbabymusic Collective σε μαύρο βινύλιο.

Η μπάντα αφηγείται ιστορίες, βιωματικές και μη, με ευρεία θεματολογία, προσπαθώντας μουσικά να εκφραστεί αυθόρμητα και φυσικά, δημιουργώντας ένα ύφος που κινείται άλλοτε σε εσωστρεφή μονοπάτια και άλλοτε σε δυναμικά ξεσπάσματα, συνδυάζοντας τις πολλές και διαφορετικές επιρροές των δύο μελών. Στη συνέχεια, ενσωματώθηκε στην μπάντα και ο Χρήστος Σύλας στα ντραμς. Με αυτόν τον τρόπο, προέκυψε η σημερινή σύνθεση του γκρουπ.

Ώρα έναρξης: 21:30
Είσοδος: 6€



ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
DEFINITION ATHENS CARNIVAL XTRAVAGANZA


Η ομάδα DEFINITION επιστρέφει στο Faust και ετοιμάζει μία αποκριάτικη νύχτα προς τιμήν του Βασιλιά Καρνάβαλου. Το event, εκτός από τους εξαιρετικούς DJs, θα περιλαμβάνει: dance show, φαντασμαγορικό light show και πρωτότυπες μεταμφιεσεις!

DJ set:
Montana Cruz (Colombia)
Elen Pi (Split)
Special Guests TBA

Έναρξη: 22:30


ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΠΑΡΤΥ ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ ΜΕ ΤΟΥΣ BLUEBALLS


Με ένα πρόγραμμα rock, funk, disco και ska διασκευών, με το ξεχωριστό τους ύφος, αλλά και δικά τους τραγούδια και με την κατάλληλη αποκριάτικη αμφίεση οι Blueballs θα δώσουν άλλο νόημα στις φετινές καρναβαλικές εκδηλώσεις της πόλης.

Ώρα έναρξης: 22:00

 Για κρατήσεις θέσεων:
FAUST
Τ. 210 3234095

Email: info@faust.gr


Ακολουθήστε τα Μουσικά νέα στο facebook

Δημοφιλείς αναρτήσεις από τα "Μουσικά νέα"

Μπάμπης Τσέρτος - «Το σύμπαν συνωμότησε»

Η Samara Joy ανακοινώνει την κυκλοφορία της deluxe εκδοχής του αξιοσημείωτου άλμπουμ της “Linger Awhile” “Linger Awhile Longer” | Κυκλοφορεί στις 19/5

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης μετράει πάνω από 1 εκατομμύριο προβολές με το «Από το 1 ως το 100»

Πάμε σινεμά..8ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου Αθήνας - FeCHA

Η Ταράτσα του Φοίβου επιστρέφει! | Από την Τετάρτη 29 Μαΐου και κάθε Τετάρτη στο Θέατρο Άλσος