ROCKWAVE FESTIVAL | Νέα ονόματα στο line up | 1 και 8 Ιουλίου
Λήψη συνδέσμου
Facebook
X
Pinterest
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
Άλλες εφαρμογές
-
X LALALA presents
ROCKWAVE FESTIVAL 2023
Η Μεγάλη Επιστροφή!
Το 2023 σηματοδοτεί την καταιγιστική επιστροφή του Rockwave Festival!
Σάββατο 1 Ιουλίου 2023 ROBBIE WILLIAMS JAMES BAY MIKA JONATHAN JEREMIAH LEON OF ATHENS
Παρασκευή 7 Ιουλίου 2023 DEEP PURPLE SAXON More lineup announcements are coming soon! Stay tuned!
Σάββατο 8 Ιουλίου 2023 THE BLACK KEYS PUSCIFER VILLE VALO KISHI BASHI FRENZEE
Το μεγαλύτερο μουσικό φεστιβάλ της χώρας επιστρέφει και γεμίζει τον Ιούλιο με μουσική και κορυφαίους καλλιτέχνες!
Τρεις ημέρες στο TerraVibe γεμάτες μουσική, χορό, χρώματα και αστείρευτη ενέργεια για ένα ακόμη αξέχαστο Rockwave Festival. Και επειδή οι εκπλήξεις δεν σταματούν, 1 και 8 Ιουλίουπροστίθενται στο line up αγαπημένοι μουσικοί και συγκροτήματα. Και αυτό είναι μόνο η αρχή – μείνετε συντονισμένοι γιατί έρχονται κι άλλες ανακοινώσεις!
Σάββατο 1 Ιουλίου
MIKA
Παιχνιδιάρικη διάθεση, χορευτικά beats και βροχή από χρώματα μαζί με σκληρό ρομαντισμό χαρακτηρίζουν το μουσικό κόσμο του ΜΙΚΑ. Η συμβολή του στην εξέλιξη της ευρωπαϊκής pop στα late '00s ήταν σημαντική και δίκαια θεωρείται παγκόσμιο pop ikon.
Γεννημένος το 1983 ως Michael Holbrook Penniman Jr. στη Βηρυτό, ο MIKA και η οικογένειά του μετακόμισαν στο Παρίσι πριν εγκατασταθούν στο Λονδίνο, και ήδη σε πολύ μικρή ηλικία ξεκίνησε μαθήματα όπερας και πιάνου. Αποδείχθηκε πως είχε απίστευτες φωνητικές δυνατότητες και γρήγορα έγινε ένας νεαρός βιρτουόζος του πιάνου και της σύνθεσης.
Το ντεμπούτο του, Life In Cartoon Motion, κυκλοφόρησε το 2007, πέτυχε πάνω από 10 εκατομμύρια πωλήσεις και κατάφερε να γίνει χρυσό και πλατινένιο σε 32 χώρες. Αυτό το άλμπουμ περιλαμβάνει τα δύο πρώτα mega hit του Mika, Relax Take it easy και Grace Kelly που βρέθηκε για πέντε εβδομάδες στο Νο1 στο UK Singles Chart. Το άλμπουμ κατάφερε να ανέβει στην κορυφή της ψηφοφορίας του BBC, Sound of 2007, και ο ΜΙΚΑ να κερδίσει Brit Award ως ο πιο πρωτοποριακός Βρετανός καλλιτέχνης - Best British Breakthrough act - του 2008 αλλά και να πετύχει μία υποψηφιότητα στα Grammy.
MIKA - Grace Kelly
O Mika έχει κυκλοφορήσει τρία επίσης άλμπουμ που έγιναν πλατινένια: The Boy Who Knew Too Much, The Origin of Love και No Place In Heaven.
Η διαρκής αναζήτηση της καταγωγής του και του πραγματικού του ονόματος, Michael Penniman Holbrook Junior, οδήγησε τον ΜΙΚΑ στην κυκλοφορία του πέμπτου του άλμπουμ, My Name Is Michael Holbrook. Ένα άλμπουμ το οποίο αποτέλεσε πρόκληση για εκείνον στην προσπάθειά του να ανακαλύψει την ταυτότητά του πριν την επιτυχία, πριν το «Grace Kelly». Και αυτό του προσέφερε μια βαθύτατη αίσθηση ικανοποίησης και απελευθέρωσης ταυτόχρονα.
MIKA - Relax, Take It Easy
Ο ορμητικός, feelgood MIKA έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα για να προκαλέσει «ποπ έκρηξη» στο Rockwave Festival την 1 Ιουλίου.
Ο Ελληνοαμερικανός alt-pop καλλιτέχνης Leon of Athens συνδυάζει την pop ευαισθησία των Lauv και των Marina & the Diamonds (των οποίων τις συναυλίες έχει ανοίξει) με την σπιρτάδα και την ευρηματικότητα του Sufjan Stevens.
Leon of Athens - Mad Into You
Ο Leon με γνήσια έμπνευση και πολυχρωμία στο ήχο, και με διαβατήριο το πολύ επιτυχημένο Mad Into You έχει εμφανιστεί σε μερικά από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ παγκοσμίως όπως το Primavera Sound, το Bonnaroo, το Summerfest, το Shaky Knees και το Okeechobee. Με το δεύτερο άλμπουμ του, Xenos πήρε τις καλύτερες και πιο θερμές κριτικές από τα πιο σημαντικά έντυπα ανάμεσα στα οποία τα The Guardian, NME, Q, New York Times καθώς και πολλά άλλα. Η συνεργασία του με τους Portugal. The Man στο remix του Communication είναι ένα ακόμα highlight μιας πλούσιας καριέρας ενώ ο Γιώργος Λάνθιμος υπογράφει το βίντεο για το τραγούδι Baby Asteroid.
Leon of Athens - Baby Asteroid (Official Video by Yorgos Lanthimos)
To πρώτο ελληνόφωνο κομμάτι του, Άνεμος, με την Κατερίνα Ντούσκα, βρέθηκε στην κορυφή του ελληνικού Spotify και το 2022 έβγαλαν και πάλι μαζί το single Babel που κυκλοφόρησε αποκλειστικά στην πλατφόρμα των βραβείων Grammy, ως μια πρώτη γεύση του 3ου studio album που έγραψε σε συνεργασία με τον David Sneddon (Lana Del Rey, Lewis Capaldi) και θα κυκλοφορήσει μέσα στην χρονιά.
Το «δημιουργικό υποσυνείδητο» του Maynard James Keenan, τραγουδιστή των Tool και των A Perfect Circle, προσγειώνεται στη σκηνή του Rockwave Festival στις 8 Ιουλίου 2023.
Puscifer "The Remedy" (Official Video)
Αν οι Puscifer ήταν ταινία, πιθανότατα θα λεγόταν «Στο Μυαλό του Maynard James Keenan» και το σενάριο θα περιλάμβανε τόσο την περιπετειώδη ζωή ενός περιφερόμενου τσίρκου όσο και το δράμα των επιζώντων μιας εξωγήινης απαγωγής. Ένα εύπλαστο σχήμα που γεννήθηκε κάποτε στην έρημο της Αριζόνα, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες και πλέον έχει στην σύνθεση του ως βασικά μέλη, τους Mat Mitchell (κιθάρα), Carina Round (φωνητικά) και φυσικά τον Maynard (φωνητικά).
The Humbling River
Οι μουσικοθεατρικές εμφανίσεις τους, γεμάτες groove, minimal electro ρυθμούς και ερμηνείες από ένα άλλο σύμπαν, έκαναν τα μεγαλύτερα φεστιβάλ, όπως το Coachella, να υποκλιθούν ολοκληρωτικά. Οι χαρακτήρες των concept που συστήνονται στα 4 studio album ("V" Is for Vagina, Conditions of My Parole, Money Shot και Existential Reckoning) και στα άπειρα remixes/Eps και live που έχουν κυκλοφορήσει, παρελαύνουν στην σκηνή, προσφέροντας στο κοινό μια μοναδική σύζευξη εικόνας και ήχου που δεν παρουσιάζεται δεύτερη φορά, με τον ίδιο τρόπο.
Greetings Earthlings, στις 8 Ιουλίου το Rockwave Festival θα γεμίσει heartagram tattoos!
H πολυαναμενόμενη επιστροφή του εμβληματικού frontman Ville Valo στο μουσικό στερέωμα είναι γεγονός!
Η φωνή των θρυλικών HIM, ο gothic hero των τελευταίων 20 ετών επιστρέφει, φέρνοντας ξανά στο rock προσκήνιο τον σκοτεινό ρομαντισμό που o ίδιος έκανε trend στα '00s.
VV - Echolocate Your Love
Καταδικασμένοι έρωτες, noir φαντασιώσεις, ανομολόγητες αμαρτίες που αναχώρησαν στο βάθος του χρόνου, ένα ρομάντζο που κόβει σαν ξυράφι και γλυκόπιοτο καλοκαιρινό κρασί θα συνοδεύσουν τους πολυάριθμους fans του Ville σε ένα ονειρικό μονοπάτι που οδηγεί στην σκοτεινή πλευρά.
Ποιος δεν θυμάται άλλωστε τους ύμνους στην αγάπη: Join Me in Death, The Funeral of Hearts, Wings Of A Butterfly, Right Here in My Arms, When Love and Death Embrace;
VV - Loveletting
Ο σημερινός ήχος του VV είναι «Μια συνέχεια όσων έχω ήδη κάνει στο παρελθόν και όσων ίσως συμβούν στο μέλλον». Ερμηνεύοντας αγαπημένα κομμάτια των HIM αλλά και τραγούδια από τον νέο του δίσκο, Neon Noir, δίνει νέα πνοή στην ερωτική έλξη των υπνωτικών riffs με τις μελωδίες που βρίσκουν παρηγοριά κάτω από το δέρμα μας.
Kishi Bashi είναι το ψευδώνυμο του τραγουδιστή, πολυοργανίστα και τραγουδοποιού Kaoru Ishibashi, ο οποίος θα εμφανιστεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στη σκηνή του Rockwave Festival στις 8 Ιουλίου.
Kishi Bashi "Philosophize In It! Chemicalize With It!" (Official Video)
Ο ήχος του Kishi Bashi είναι απαλός σαν το πιο φίνο μετάξι, ανάλαφρος σαν περιστέρι και ζεστός σαν μια αγκαλιά. Η ακουστική κιθάρα και το banjo δίνουν τον παλμό ενώ το βιολί του Kishi χορεύει στον ρυθμό τους. Τα μαγικά σωματίδια της μουσικής που συνθέτει ο Ishibashi, σχηματίζουν ηλιόλουστες μελωδίες, που γεμίζουν τον ακροατή με θετική διάθεση. Το κοινό που παρακολουθεί τις εμφανίσεις του συμμετέχει σε ένα ρουστίκ ηχητικό τοπίο που δεν θα μπορούσε να είναι πιο ταιριαστό από την εξοχή του TerraVibe. Το άλμπουμ του με τίτλο Omoiyari έχει χαρακτηριστεί ως μια υπέρλαμπρη beatlesque folk κληρονομιά, που ο υπόλοιπος κόσμος συνεχίζει να ανακαλύπτει. Μουσική πνευματικής απόδρασης και ψυχολογικής ανάτασης που μας φέρνει πιο κοντά στην απλότητα της ζωής. Αυτή είναι η μουσική του Kishi!
Πώς θα ακούγονταν οι Amyl and the Sniffers αν έπιναν και καμιά τσικουδιά παραπάνω; Αυτό ακριβώς είναι οι Frenzee: Τρία αδέρφια - η Απολλωνία, ο Αντώνης και ο Νίκος γεννημένα στην Αυστραλία - μεγαλωμένα στη Κρήτη που παίζουν το πιο καυτό punk rock.
Frenzee - Frenzy (Official Music Video)
Σε αυτό σίγουρα ευθύνονται οι δίσκοι που άκουγαν μικροί: AC/DC, Nirvana, Rage Against The Machine, Prodigy, Motörhead, Hole, Jon Spencer's Blues Explosion, Bikini Kill, Fugazi, Dinosaur Jr, Green Day, Annihilation Time. Με μόλις ένα, ολόφρεσκο, self-produced EP επτά κομματιών στο ενεργητικό τους, με μίξη από τον Nik Chimboukas των Spin Studios (NY) και το master από τον ζωντανό θρύλο, Roger Lian (Soundgarden, Beastie Boys, Sting, Jeff Beck κτλ), αντιλαμβάνεσαι ότι τα πράγματα εδώ είναι σοβαρά. Η φρενeeτιδα τους πάνω στην σκηνή του Rockwave, στις 8 Ιουλίου, θα είναι μόνο η αρχή.
"Aπλά γνωστοί" ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΡΝΑΟΥΤΗΣ Το album κυκλοφορεί σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες από το Ogdoo Music Group. Ο Δημήτρης Αρναούτης έκανε ντεμπούτο στη δισκογραφία το 2008 με την κυκλοφορία , το «Πρώτο μου album», σε παραγωγή του Μανώλη Φάμελλου . Ο ίδιος ερμήνευσε ένα κομμάτι, κι άλλο ένα ο Γιάννης Κότσιρας . Το 2010 κυκλοφόρησε η δεύτερη δουλειά του, με τίτλο «Τα όνειρα δεν ξυπνάνε», ενώ το 2018 ακολούθησε ο τρίτος δίσκος, με τίτλο «Περιπέτεια», στον οποίο υπήρχαν πολλές συμμετοχές μεγάλων καλλιτεχνών, όπως : Δεληβοριάς, Στόκας, Βενετσάνου, Σάϊα και άλλοι. Ο Δημήτρης επιστρέφει μετά από μια επταετία και επανασυστήνεται στο κοινό με νέα δισκογραφική δουλειά. Στο τέταρτο κατά σειρά άλμπουμ, υπογράφει στίχους και μουσική ο ίδιος. Το άλμπουμ τιτλοφορείται «Απλά γνωστοί» και κυκλοφορεί από το Ogdoo music Group. Χαρακτηρίζεται από μια εξωστρέφεια των στίχων που έρχετα...
Παύλος Γκόρδης Νόμιζα σ’ εκδικήθηκα Μετά το πρώτο του single «Χάσω Κερδίσω» που έγινε καλοκαιρινή επιτυχία, o Παύλος Γκόρδης επιστρέφει με το ολοκαίνουριο τραγούδι με τίτλο «Νόμιζα σ’ εκδικήθηκα»! Ο Παύλος Γκόρδης ερμηνεύει με πάθος και δυναμισμό μια άκρως ερωτική λαϊκή μπαλάντα, σε μουσική του Ιορδάνη Παύλου και στίχους της Όλγας Βλαχοπούλου . Ένα τραγούδι για τη γλυκόπικρη γεύση που αφήνει ένας δυνατός έρωτας, με το οποίο ο καθένας μας μπορεί να ταυτιστεί! Το τραγούδι «Νόμιζα σ’ εκδικήθηκα» συνοδεύεται από ένα καλογυρισμένο, ατμοσφαιρικό music video σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Τεκτονίδη ( Jim Dimitris ). Με το δεύτερο του single, ο Παύλος Γκόρδης αποδεικνύει πως είναι ένας από τους πιο αξιόλογους ερμηνευτές της γενιάς του, που έχει έρθει για να μείνει! Νόμιζα σ’ εκδικήθηκα Στίχοι: Όλγα Βλαχοπούλου Μουσική: Ιορδάνης Παύλου Ερμηνεία: Παύλος Γκόρδης Drums: Κώστας Καρασαββίδης Bass: Γιάννης Κατσιαφλιάκας Κιθάρες: Ιωσήφ Κοτσυφάκης Keys: Πάνος...
Μαίρη Λίντα - “Υποσχέσεις” Η Μαίρη Λίντα, η σπουδαία ερμηνεύτρια του ελληνικού τραγουδιού, βρέθηκε πριν λίγο καιρό στο στούντιο “Αρίων”, κατόπιν της παρότρυνσης ενός σημαντικού ανθρώπου του ραδιοφώνου, του Γιάννη Σκουλετάκη και του τραγουδιστή Κωνσταντίνου Χανιά από τον οποίο άκουσε για πρώτη φορά και αγάπησε αυτό το τραγούδι.. Η θρυλική Μαίρη Λίντα επιστρέφει. Με την τελευταία της ηχογράφηση σε στούντιο, δίνει πνοή στους στίχους και τη μουσική των δημιουργών Νίκου Πιτλόγλου και Μαρίας Παπαδημητρίου , ερμηνεύοντας τις «Υποσχέσεις» με τον μοναδικό της αξεπέραστο τρόπο και την ικανότητα να μεταφέρει τις εικόνες και τα συναισθήματα του τραγουδιού στον ακροατή. Το αποτέλεσμα είναι η ηχογράφηση αυτού του τραγουδιού, με μια ερμηνεία συγκλονιστική, έμπειρη, συγκινητική, με συναισθήματα που πλημμυρίζουν την κάθε μουσική συλλαβή, την κάθε λέξη. Ήταν μια βραδιά που όσοι την ζήσαμε, δεν θα την ξεχάσουμε ποτέ και ελπίζουμε να καταφέρουμε να σας μεταδώσουμε, αυτά που νοιώσ...
Η πολυπλατινένια τραγουδίστρια και στιχουργός Demi Lovato συνεργάζεται με τον FINNEAS για τη νέα της κοινωνική μπαλάντα με τίτλο ‘ Commander In Chief ’. Το ιδιαίτερο τραγούδι “ Commander In Chief ”, είναι μια προσωπική παράκληση της Demi Lovato για όλους τους πολίτες της Αμερικής να συμμετέχουν στις αναμενόμενες εκλογές και να ψηφίσουν με συνείδηση. Η τραγουδίστρια με το κομμάτι αυτό κάνει και μια αναφορά στα παρελθοντικά δυσάρεστα γεγονότα που συνέβησαν και που συγκλόνισαν σε παγκόσμιο επίπεδο. “ We were taught when we were young, If we fight for what’s right there won’t be justice for just some. We won’t give up, stand our ground. We’ll be in the streets while you’re bunkering down. Loud and proud, best believe We’ll still take knee, while you’re Commander in Chief.” Βρείτε και ακούστε το “Commander In Chief”, εδώ : https://demilovato.lnk.to/CommanderInChiefGREPR Κυκλοφορεί από την Minos EMI, a Universal M...
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΒΒΙΔΑΚΗΣ «ΕΙΠΑ ΝΑ ΞΕΧΑΣΩ» (κυκλοφορεί σε Digital Single από το OGDOO MUSIC GROUP ) Ένα νέο τραγούδι σε μουσική του Χρήστου Παπαδόπουλου και στίχους του Νικόλα Μπενόπουλου , με ερμηνευτή τον Γιάννη Σαββιδάκη κυκλοφορεί από το Όγδοο Music Group. Ο Χρήστος Παπαδόπουλος, με δεκάδες επιτυχίες στο ενεργητικό του (Αρχιπέλαγος, Εγώ γιορτάζω πάντα όταν πονάω, Της αγάπης μαχαιριά, Φίλα με, Κόκκινο Ποτάμι κ.ά.) δημιουργεί στο στούντιο μια rock ατμόσφαιρα, στην οποία πρωταγωνιστούν η ηλεκτρική κιθάρα μαζί με ούτι, τζουρά και μπαγλαμά. Η ερμηνεία του Γιάννη Σαββιδάκη , γνωστού από τις επιτυχίες του (Δέκα Μάγισσες, Το κορίτσι μου κοιμάται, Η μαγεμένη σου ματιά, Φεγγάρι φεγγαράκι, Να’ταν η απόσταση γυαλί κ.ά.) απογειώνει τον εξαιρετικό στίχο του Νικόλα Μπενόπουλου, που μας μιλάει για τον ανεκπλήρωτο έρωτα. Έπαιξαν οι μουσικοί: Περικλής Παπαδόπουλος – Ηλεκτρική, Ακουστι...