Γιώργος Κουτουλάκης - Ανοίγει η πόρτα | Νέο τραγούδι

Γιώργος Κουτουλάκης - Ανοίγει η πόρτα


Το τρίτο τραγούδι της συνεργασίας της Ράνια Θεοδωράτου στους στίχους και του Γιώργου Πολύζου στην μουσική, ολοκληρώνει, προς το παρόν, την μικρή ενότητα των τραγουδιών που προέκυψαν από την δημιουργική τους συνάντηση. 

Η Ράνια Θεοδωράτου συναντήθηκε με το συνθέτη Γιώργο Πολύζο και τον τραγουδιστή Γιώργο Κουτουλάκη στο φαγοποτείο "ΣΤΟ ΧΑΡΤΊ" όπου έπαιζε ο Κουτουλάκης μαζί με την Αντιγόνη Παινέζη και τον Θανάση Ζερλεντέ. Τους εδώρισε ένα βιβλιαράκι με στίχους της κι έτσι άρχισε η συνεργασία τους. Το "Χρονόμετρο μιας Αυταπάτης" είναι το πρώτο από τα τραγούδια που δημιούργησαν, https://youtu.be/0gNWTWKCego δευτερο το "Ο τελευταίος μου σταθμός" https://youtu.be/E8WqlBPWwhE και τριτο το παρόν https://youtu.be/AN68pBxaddQ 


Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΟΛΥΖΟΣ, τραγουδιστής, κιθαρίστας και συνθέτης, με μακρά καλλιτεχνική παρουσία στην Ελλάδα και το εξωτερικό, έλκει την καταγωγή από καλλιτεχνική οικογένεια της Σύρου. 

Έχει γράψει τραγούδια για πολλά μεγάλα ονόματα του Ελληνικού πενταγράμμου όπως Καίτη Γκρέυ, Άννα Χρυσάφη, Δούκισσα, Λίτσα Διαμάντη, Ελένη Ροδά, Μπέμπα Διαμαντοπούλου, Γιώργο Γερολυμάτο, Άγγελο Διονυσίου, Δημήτρη Κοντογιάννη, Γιώργο Μπαγιώκη και πολλούς άλλους. Επίσης έχει συνεργαστεί με Λιζέτα Νικολάου, Μαρία Κατινάρη, Δημήτρη Τσαουσάκη, Ηλία Μακρή, Σωτήρη Κάτσο, Αντώνη Καλαιτζή, Στέλιο Τζανετή, Έλενα Ιωάννου, Έλενα Φερεντίνου, Αμαλία, Καλλιόπη Ηλιόπουλου, Χρήστο Αγγελόπουλο, Πουπέτα Λάππα, Ελένη Τσέτη, Βίκυ Παπά, Τζων Τίκη και άλλους 

ΡΑΝΙΑ ΘΕΟΔΩΡΑΤΟΥ 

Εκπαιδευτικός και στιχουργός, σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και στο τμήμα σκηνοθεσίας κινηματογράφου της Σχολής Σταυράκου. Ασχολείται επισταμένα με τη στιχουργική. Έχει μαθητεύσει γι' αυτό επί σειρά ετών δίπλα σε σπουδαίους δημιουργούς. Έχει εκδώσει βιβλία για εξάσκηση της Αγγλικής γλώσσας και συλλογή στιχοποιημάτων με τίτλο 'Ο ΚΑΦΕΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ. 

Τραγούδια της έχουν μελοποιήσει με χρονική σειρά οι: Ντιάνα Βαφέα, Κώστας Σπηλιόπουλος, Γιάννης Ζαχαρόπουλος, Δημήτρης Παύλου, Στάμος Μαρίνος, Γιώργος Βαρσαμάκης, Κώστας Παρίσης, Αρετή Κοκκίνου, Γιώργος Πλατής, "Ξέφραγο Αμπέλι", Λάκης Χαλκιόπουλος, Μιράν Τσαλικιάν, Τέττη Κασιώνη, Γιάννης Αργυρόπουλος, Σήφης Κοκκολάκης, Γιώργος Πολύζος, George Frisco, Θανάσης Ζαχαρόπουλος, και άλλοι. 

Ο ΓΙΏΡΓΟΣ ΚΟΥΤΟΥΛΑΚΗΣ, ερμηνευτής και δεξιοτέχνης του μπουζουκιού, γεννήθηκε στην Κρήτη. Έχει εμφανιστεί σε μεγάλα μαγαζιά όπως Αστέρια Γλυφάδας, Στοά Αθανάτων, Χαμάμ, Πέραν, Καφέ Αμαν, Αλεξανδριανή κ.α. Συνεργαζόμενος με πολλούς γνωστούς καλλιτέχνες όπως Μιχάλης Μενιδιάτης, Καίτη Γκρέυ, Ανθούλα Αλιφραγκή, Μανώλη Μητσιά, Μάνο Παπαδάκη, Τάκη Μπίνη, Μπάμπη Γκολέ, Στέλιο Βαμβακάρη, Αντώνη Παπαϊωάννου, Σωτηρία Λεονάρδου, Αλεξάνδρα Κυριακάκη, Δημήτρη Τσαουσάκη, Τόλη Χάρμα, Ρένα Στάμου, Αποστόλη Νικολαΐδη, Χαρούλα Λαμπράκη και άλλους! 

Επί 6 χρόνια υπήρξε μόνιμος συνεργάτης στην εκπομπή της Σεμίνας Διγενή "Κοίτα τι Έκανες". 

Από το 2000 συνεργάστηκε με τον Κώστα Φέρρη στο "Καφέ Αμάν Αστέρια". Μαζί του για 20 χρόνια συμμετείχε σε μεγάλες παραστάσεις στην Ελλάδα και εξωτερικό και στην εκπομπή του, "Ονείρου Ελλάς" της ΕΤ3 για 70 εκπομπές που ακόμα και σήμερα αναμεταδίδονται! Έχει ηχογραφήσει πολλά νέα τραγούδια αλλά και πάρα πολλά σε επανεκτελέσεις, κλασσικά και διαχρονικά ρεμπέτικα και λαϊκά! 

"Με την Ράνια Θεοδωράτου γνωριστήκαμε το 2020. Πολύ ωραία στιχουργός και χαρισματική στη σκέψη και στο ήθος! Και με τον Γιώργο Πολύζο, το συνθέτη και φίλο μου για χρόνια, κάναμε δύο τραγούδια της Ράνιας με ψυχούλα και Αγάπη και έπεται συνέχεια".


Ακολουθήστε τα Μουσικά νέα στο facebook

Δημοφιλείς αναρτήσεις από τα "Μουσικά νέα"

"Μεγαλώνω" - Ο Πάνος Μουζουράκης παρουσιάζει το νέο του βίντεο κλιπ!

Stavento: Καινούρια digital κυκλοφορία μετά από 8 χρόνια!

Λαμπερή πρεμιέρα για το έργο «Βίρα τις άγκυρες» των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα στο Θέατρο Παλλάς

A Tribute to David Cassidy | H Eλισσάβετ Καρατζόλη αποτίνει φόρο τιμής στο φαινόμενο των 70’s

''Όλος ο κόσμος είναι λάθος'' από τον Παντελή Κυραμαργιό και τους No Pasaran