DAVID GILMOUR - “YES, I HAVE GHOSTS”

 ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΘΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕΙ ΣΕ LIMITED EDITION 7’’ ΒΙΝΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ RECORD STORE DAY ΣΤΙΣ 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020 

Το “Yes, I have Ghosts”, το πρώτο τραγούδι του David Gilmour μετά από 5 χρόνια θα κυκλοφορήσει σε special limited edition 7’’ βινυλίου για την Record Store Day στις 27 Νοεμβρίου 2020. 
 
Το single το έγραψε ο David Gilmour και η Polly και συμμετέχει η κόρη του καλλιτέχνη, Romany, στα φωνητικά και στην άρπα. Η έμπνευση πίσω από το νέο track ήταν το καινούριο μυθιστόρημα της Polly Samson με τίτλο “A Theatre for Dreamers”. Η νέα 7’’ version περιλαμβάνει ένα ακυκλοφόρητο alternate mix από τον Andy Jackson. 
 
O Gilmour δήλωσε για την νέα κυκλοφορία “Δούλευα πάνω σε αυτό το τραγούδι μόλις ξεκίνησε το lockdown και αναγκάστηκα να ακυρώσω τα προγραμματισμένα sessions που είχα με τους τραγουδιστές που θα έκαναν τα φωνητικά, αλλά τελικά η λύση βρισκόταν ακριβώς εδώ και δεν θα μπορούσα να είμαι πιο χαρούμενος με τον τρόπο που η φωνή της Romany μπλέκεται με την δικιά μου. Το πανέμορφο παίξιμο της άρπας της ήταν ακόμα μία αποκάλυψη”. 
 
Το τραγούδι κυκλοφόρησε στα ψηφιακά καταστήματα το καλοκαίρι και ήταν προηγουμένως διαθέσιμο μόνος ως μέρος του πρωτοποριακού audiobook για το μυθιστόρημα. Η Polly Samson, που έγραψε τους στίχους, είπε: “Με την συνεργασία μας με τον David, όπως έχουμε κάνει και πολλές άλλες φορές τα τελευταία 30 χρόνια γράφοντας στίχους για τους Pink Floyd αλλά και για τους προσωπικούς τους δίσκους, καταφέραμε να ενώσουμε τους κόσμους της λογοτεχνίας και της μουσικής για να κάνουμε ακόμα πιο έντονη την ακουστική εμπειρία και να συνδέσουμε το κοινό με ένα τρόπο που δεν νομίζω πως έχει ξανασυμβεί πιο πριν”. 
 
Το μυθιστόρημα “A Theatre For Dreamers”, που διαδραματίζεται στο ειδυλλιακό νησί της Ύδρας το 1960, αιχμαλωτίζει τις αφελείς, ηλιόλουστες μέρες μίας κοινότητας ποιητών, ζωγράφων και μουσικών συμπεριλαμβανομένου του 25χρονου Leonard Cohen. 
 
Πριν την πανδημία, ο David, η Polly και οι οικογένειά της προγραμμάτιζαν να κάνουν μία περιοδεία με το “A Theatre ForDreamers” συνδυάζοντας λέξεις και μουσική. Δυστυχώς αυτές οι ημερομηνίες έπρεπε να αναβληθούν μέχρι τον Ιούνιο του 2021. Παρόλα αυτά παρουσιάστηκαν κάποιες προσαρμοσμένες εκδοχές των shows μέσω Facebook live.  
 
Οι θεατές είχαν την ευκαιρία να μεταφερθούν, στο μαγικό νησί της Ύδρας το 1960 μέσα από αποσπάσματα του βιβλίου που διαβάστηκαν, μέσα από ποίηση, Q&A sessions και μουσική εμπνευσμένη από το μυθιστόρημα, συμπεριλαμβανομένου ενός acoustic version του “Yes, I Have Ghosts” αλλά και τραγούδια του Leonard Cohen.
  
To “Yes, I Have Ghosts” κυκλοφορεί από την Panik Records και την Sony Music.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από τα "Μουσικά νέα"

Ιορδάνης Παύλου - "Η μοναξιά μου" | Νέο τραγούδι

Δέσποινα Βανδή x Mente Fuerte - «Πανσέληνος» | Νέο τραγούδι & music video

Δημήτρης Μεσημέρης - Μαΐστρος | Νέο τραγούδι & music video

Κατερίνα Στανίση: «Να με συγχωρείς» & «Έκανα πως κοιμάμαι» | Δύο νέα τραγούδια & music videos

Χρήστος Μενιδιάτης x Γιώργος Τσαλίκης - «Βάλε να τα πιούμε» | Νέο τραγούδι & music video