Ρεπορτάζ από την double-feature προβολή στην ΡΙΒΙΕΡΑ και Last Details για το KOYAANISQATSI | 30 Σεπτεμβρίου | Ωδείο Ηρώδου Αττικού

 Ρεπορτάζ από την

double-feature προβολή των
«Powaqqatsi» και «Naqoyqatsi»
στην ΡΙΒΙΕΡΑ

& Last Details για το
KOYAANISQATSI | Life out of Balance | Live at the Acropolis
30 Σεπτεμβρίου | Ωδείο Ηρώδου Αττικού


Δύο μέρες πριν το «
Koyaanisqatsi» ζωντανέψει στο Ηρώδειο σε μία συναρπαστική παραγωγή, σε ένα υπερθέαμα μουσικής και κινηματογράφου, ο En Lefko 87.7 και ο Μελωδία 99.2 σε συνεργασία με το freecinema.gr παρουσίασαν στον κινηματογράφο ΡΙΒΙΕΡΑ σε double feature προβολή των άλλων δύο ταινιών της τριλογίας Qatsi, «Powaqqatsi» και «Naqoyqatsi».


Στην εκδήλωση ήταν παρών και ο 
Μάικλ ΡίσμανMusic Director του Philip Glass Ensembleμόνιμος συνεργάτης του Φίλιπ Γκλας και ενορχηστρωτής των μουσικών του συνθέσεων.


Ο 
Ηλίας Φραγκούλης του freecinema.gr προλόγισε την εκδήλωση στην Ριβιέρα και μας έβαλε στο κλίμα το δύο ταινιών που όπως πολύ χαρακτηριστικά τόνισε «δεν είναι ντοκιμαντέρ, δεν υπάρχει αφήγηση, υπάρχουν μόνο εικόνες και μουσική ...» και έδωσε τον λόγο στον Μάικλ Ρίσμαν που μοιράστηκε με το κοινό ιστορίες για τον Φίλιπ Γκλας και τον Γκόντφρεϊ Ρέτζιο.



«Ο σκηνοθέτης Godfrey Reggio επιθυμούσε διακαώς να γράψει ο Philip Glass τη μουσική της ταινίας που ετοίμαζε. Πλησίασε τον Glass μέσω ενός κοινού φίλου αλλά ο Glass του απάντησε ότι δεν γράφει μουσικές για ταινίες. Ο Ρέτζιο δεν εγκατέλειψε την προσπάθεια να πείσει τον Glass και έτσι ετοίμασε δύο μίνι ταινίες με πλάνα από το Koyaanisqatsi για να τις παρουσιάσει στον Γκλας. Το πρώτο μοντάζ το έντυσε με μια «κάποια» μουσική που δεν ήταν του Γκλας και τη δεύτερη ταινία με προϋπάρχουσα μουσική του Γκλας. Παρουσίασε και τις στον Glass σε ιδιωτική προβολή στη Νέα Υόρκη. Αμέσως μετά την προβολή, ο Glass κατάλαβε γιατί ο σκηνοθέτης επιμένει τόσο έντονα και συμφώνησε να γράψει τη μουσική για την ταινία του. Στην πορεία διαδικασίας ολοκλήρωσης της ταινίας σκηνοθέτης και συνθέτης είχαν την πολυτέλεια του χρόνου και έτσι πήρε δύο χρόνια περίπου στον Φίλιπ Γκλας να ολοκληρώσει του μουσικό θέμα ενώ συνήθως o μέσος χρόνος για να γραφτεί ένα score είναι δύο μήνες... Ο Philip Glass χώρισε την ταινία σε 12 διαφορετικές ενότητες και έγραψε μουσική για την κάθε μία. Μόλις ο Godfrey Reggio άκουσε τη μουσική, μοντάρισε, από την αρχή την ταινία, με βάση την αίσθηση που του δημιούργησε η μουσική και όχι τη δομή που είχε στο μυαλό του... από τη μουσική του Koyaanisqatsi απουσιάζουν τα percussions ενώ είναι παρόντα στο Powaqqatsi που οι συνθέσεις του Φίλιπ Γκλας «υιοθετούν» έναν πιο ethnic χαρακτήρα, με επιρροές από τους τόπους όπου πραγματοποιήθηκαν τα γυρίσματα μιας και ο Φίλιπ Γκλας συνόδεψε τον Γκόντφρεϊ Ρέτζιο στα γυρίσματα και εμπνεύστηκε από τους ανθρώπους, τα τοπία και τον τρόπο ζωής των περιοχών που επισκέφθηκαν...»

Ο Michael Riesman λίγες ημέρες πριν βρεθεί στην Αθήνα, μίλησε για το Koyaanisqatsi και προσκάλεσε το κοινό να παρακολουθήσει την παράσταση.

Δείτε ολόκληρο το μήνυμα του ΕΔΩ:

Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι: «...αυτή η ταινία έφερε επανάσταση όταν πρωτοπαρουσιάστηκε, 40 χρόνια πριν...περιγράφει τη σχέση των ανθρώπινων όντων με τον πλανήτη. Η λέξη Koyaanisqatsi προέρχεται από την γλώσσα των Χόπι και μπορεί να εκληφθεί και σαν ένα κάλεσμα σε έναν διαφορετικό τρόπο ζωής. Η ταινία σε μεταφέρει σ έναν κόσμο που συνυπάρχουν και η ομορφιά και η φύση μαζί με τις ανθρώπινες δραστηριότητες και την τεχνολογία...»

«... This film was a revolutionary when it appears 40 years ago has a subtitle: Life out of Balance. It says first of all, it's a film about human condition about the relationship of human beings with our planet. The word Koyaanisqatsi comes from the Hopi language and its word that can also be understood to me as a crazy life, life that it calls for another way of living; the film is with no words except some textured sounds based on Hopi prophesies and it cares you through a word of both beauty and nature and human activity, and technology...»


Το «Koyaanisqatsi: Life out of Balance», που φέτος συμπληρώνει τα σαράντα χρόνια από την πρώτη του παρουσίαση, θα παιχτεί στην ολότητα του στις 30 Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο. Το «Koyaanisqatsi» θα προβληθεί σε τεράστια οθόνη στο Ηρώδειο, με παράλληλη live εκτέλεση των μουσικών συνθέσεων του Γκλας.

Ερμηνεύει το Philip Glass Ensemble, σε σύμπραξη με την χορωδία Academia Athens Youth. Υπό τη διεύθυνση του Μάικλ Ρίσμαν.

Ένα πολυθέαμα με διαχρονικό και πανανθρώπινο μήνυμα!

Σε άλλα νέα τώρα, η ΕΜΥ προβλέπει πως ο καιρός το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου θα είναι αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί με ένταση 2 Μπφ, η θερμοκρασία στο κέντρο της Αθήνας θα κυμανθεί μεταξύ 25 και 27 βαθμούς Κελσίου.

Last Details
Οι πόρτες ανοίγουν: 20:00
Η παράσταση ξεκινά: 21:00

Η προπώληση εισιτηρίων συνεχίζεται https://www.more.com/music/koyaanisqatsi/ 

Το Ταμείο στον προαύλιο χώρο του Ηρωδείου το Σάββατο 30/9 λειτουργεί: 16:00 - 21:30

KOYAANISQATSI
Live at the Acropolis
The Philip Glass Ensemble
with Academia Athens Youth Choir
Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023 | Ωδείο Ηρώδου Αττικού

Πληροφορίες Εισιτηρίων

Η προπώληση εισιτηρίων ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Όλες οι θέσεις, κάτω και άνω διαζώματος, είναι αριθμημένες.

Οι τιμές των εισιτηρίων ξεκινούν από 30 ευρώ και φθάνουν τα 65 ευρώ. Συγκεκριμένα:

Κάτω Διάζωμα
Διακεκριμένη Ζώνη/ VIP: 65 ευρώ | Ζώνη A: 56 ευρώ | Ζώνη B: 52 ευρώ | Ζώνη Γ: 45 ευρώ

Άνω Διάζωμα
Ζώνη Δ: 45 ευρώ | Ζώνη E: 42 ευρώ | Ζώνη ΣΤ: 35 ευρώ | Ζώνη G: 30 ευρώ

ΑμεΑ: 30 ευρώ
Για τα ΑμεΑ υπάρχει ειδικά διαμορφωμένος χώρος (ΚΑΤΩ Διάζωμα, Κερκίδα Α, Σειρές 1 – 3). Τα εισιτήρια κοστίζουν 30 ευρώ. Το εισιτήριο των συνοδών κοστίζει 30 ευρώ. Κρατήσεις στο tameia@greekfestival.gr  και στο τηλέφωνο 210 3221 897, Δε-Πα 10:00 - 17:00.

Επίσημα σημεία πώλησης εισιτηρίων

Δίκτυο more.com by viva
Τηλεφωνικά: 11876
Φυσικά Σημεία πώλησης εισιτηρίων
Καταστήματα: Nova, Public, Media Markt, Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης, Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, αθηνόραμα.gr, Yoleni's

Κεντρικά εκδοτήρια Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου
ΝΕΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Info Point Δήμου Αθηναίων στην Πλατεία Συντάγματος.
Ωράριο Λειτουργίας: Δε-Πα 09:00-20:00 | Σα 10:00-18:00

Τηλεφωνικό κέντρο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου
Ωράριο: Δευτέρα - Παρασκευή: 10:00 - 18:00 | Τηλ: 211 800 8181
& Σάββατο -Κυριακή 10:00-18:00 | Τηλ.: 210 3225 109

ΠΡΟΣΟΧΗ
Συνιστούμε στους υποψήφιους αγοραστές να προμηθεύονται τα εισιτήριά τους αποκλειστικά και μόνο από τα επίσημα σημεία πώλησης. Η παραγωγός εταιρία δεν φέρει καμία ευθύνη για εισιτήρια τα οποία έχουν προέλθει από αγορές μέσα από άλλες πλατφόρμες και για τα οποία δεν υπάρχει εγγύηση για τη γνησιότητά τους.


Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε τους κανόνες που ισχύουν σε όλες τις παραστάσεις στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού.

Δεν επιτρέπονται:
Η είσοδος στους χώρους μετά την έναρξη της παράστασης.
Η επιστροφή των εισιτηρίων
Το κάπνισμα και η κατανάλωση τροφίμων και ποτών σε όλους τους χώρους διεξαγωγής παραστάσεων
Η φωτογράφιση, μαγνητοφώνηση και μαγνητοσκόπηση
Η είσοδος σε παιδιά κάτω των 6 ετών σε όλους τους χώρους
Το φιλοδώρημα
Τα υποδήματα που προκαλούν φθορές στους ιστορικούς χώρους διεξαγωγής παραστάσεων (τα τακούνια απαγορεύονται στο Ηρώδειο)

Για την είσοδό σας στους χώρους είναι απαραίτητη:
Η επίδειξη των εισιτηρίων σε έντυπη ή ψηφιακή μορφή κατά τον έλεγχο των εισιτηρίων η επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας και των απαραίτητων νόμιμα θεωρημένων δικαιολογητικών που πιστοποιούν την ιδιότητά σας, εάν έχετε επιλέξει εισιτήρια ειδικής εκπτωτικής/μειωμένης τιμής.
Η απενεργοποίηση των κινητών τηλεφώνων
Για την ομαλή, ασφαλή και ταχεία είσοδο στους χώρους των εκδηλώσεων συνιστάται η έγκαιρη προσέλευση του κοινού.


Ακολουθήστε τα Μουσικά νέα στο facebook

Δημοφιλείς αναρτήσεις από τα "Μουσικά νέα"

Μπάμπης Τσέρτος - «Το σύμπαν συνωμότησε»

Η Samara Joy ανακοινώνει την κυκλοφορία της deluxe εκδοχής του αξιοσημείωτου άλμπουμ της “Linger Awhile” “Linger Awhile Longer” | Κυκλοφορεί στις 19/5

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης μετράει πάνω από 1 εκατομμύριο προβολές με το «Από το 1 ως το 100»

Πάμε σινεμά..8ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου Αθήνας - FeCHA

Πάμε θέατρο.. "Ο μπογιατζής" στο Θέατρο Αυλαία