O Jean-Michel Jarre επιστρέφει με το ‘OXYMOREWORKS’

Ο JEAN-MICHEL JARRE ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ
ΜΕ ΤΟ "OXYMOREWORKS"
ΜΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΑΠΟ NEEΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ
ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΙΣ 3 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ARMIN VAN BUUREN,
NINA KRAVIZ, BRIAN ENO, MARTIN GORE
ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΛΛΟΙ


ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ‘ZEITGEIST BOTANICA’ ΕΔΩ.

O Jean-Michel Jarre επιστρέφει με το ‘OXYMOREWORKS’, μια συλλογή γεμάτη με συνεργασίες, η οποία θα κυκλοφορήσει στις 3 Νοεμβρίου μέσω της Panik Records/Sony Music

Η δισκογραφική αυτή δουλειά που περιλαμβάνει 9 tracks, σε νέες εκτελέσεις μέσα από το ‘OXYMORE’ που κυκλοφόρησε το 2022. Κάθε τραγούδι είναι παραγωγή του Jarre σε συνεργασία με άλλον ένα καλλιτέχνη, ώστε να πραγματοποιηθεί μία μίξη της δημιουργικότητας και των δύο μουσικών. Tο album κινείται σε ήχους electronic και techno όπως στο ‘SEX IN THE MACHINE TAKE 2’ με την Nina Kraviz, μετά γίνεται λίγο πιο κινηματογραφικό στο ‘SYNTHY SISTERS TAKE 2’ με την Adiescar Chase, πάει σε πιο progressive τοπία με το ‘EPICA TAKE 2’ και επιστρέφει σε electronic ήχους με τα ‘EPICA EXTENSION’ , ‘BRUTALISM TAKE 2’ και ‘BRUTALISM REPRISE’.

Σ’αυτή τη συλλογή περιλαμβάνεται και το ‘EPICA MAXIMA’, μια συνεργασία με τον μοναδικό Armin Van Buuren. Οι δύο καλλιτέχνες ξαναβρίσκονται μουσικά μετά το επιτυχημένο track ‘Stardust’, το οποίο ήταν μέρος του album ‘Electronica’ που κυκλοφόρησε το 2015.

Μιλώντας γι'αυτό το project, o Jean-Michel Jarre είπε: “Το ‘OXYMORE’ κατέχει μια ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μου, καθώς ήταν μια μοναδική μουσική εμπερία. Έχοντας πάντα την χαρά να συνεργάζομαι με άλλους καλλιτέχνες, όπως στο προηγούμενο μου εγχείρημα, ‘Electronica’, αποφάσισα να δείξω μία άλλη μουσική πλευρά του ‘OXYMORE’. Έτσι, βρέθηκα με καλλιτέχνες που το ταλέντο τους θεωρώ πως πήγε τα tracks σε άλλο επίπεδο. Το ‘OXYMOREWORKS’ αποτελεί φόρο τιμής στην τέχνη της καλλιτεχνικής συνεργασίας, με μία συλλογή από τραγούδια που στέκονται σαν μουσικός διάλογος".

Με αφορμή την ανακοίνωση του ‘OXYMOREWORKS’, ο Jarre αποκάλυψε και την συνεργασία με την Γαλλίδα παραγωγό της techno, Irène Drésel, στο τραγούδι ‘ZEITGEIST BOTANICA’. Η νέα έκδοση του ‘ZEITGEIST’ βρίσκει τους δύο καλλιτέχνες να δημιουργούν μία νέα μουσική διάσταση που φανταζει διαστημική.

“Στην Γερμανική γλώσσα, η λέξη "Zeit" αντιπροσωπεύει τον ‘χρόνο' και το "Geist" την ‘ψυχή'” εξηγεί η Irène το λόγο που χρησιμοποιήσε αυτές τις λέξεις για να εκφράσει επακριβώς την αίσθηση του αιώνιου.

Και στην συνέχεια λέει: “Ο Jean-Michel κι εγώ δημιουργήσαμε μια έκδοση που έχει ψυχή και ταξιδεύει τους ακροατές στον χρόνο. Αυτή η επανεκτέλεση συνδυάζει μια υπνωτική συχνότητα μαζί με techno ήχους. Οι ανάσες του Pierre Henry δίνουν ρυθμό στο track, σαν όργανο από άλλο κόσμο”.



Ακολουθήστε τα Μουσικά νέα στο facebook

Δημοφιλείς αναρτήσεις από τα "Μουσικά νέα"

Μπάμπης Τσέρτος - «Το σύμπαν συνωμότησε»

Η Samara Joy ανακοινώνει την κυκλοφορία της deluxe εκδοχής του αξιοσημείωτου άλμπουμ της “Linger Awhile” “Linger Awhile Longer” | Κυκλοφορεί στις 19/5

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης μετράει πάνω από 1 εκατομμύριο προβολές με το «Από το 1 ως το 100»

Πάμε σινεμά..8ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου Αθήνας - FeCHA

Πάμε θέατρο.. «Βίρα τις άγκυρες» στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών από την Παρασκευή 17 Μαϊου