Έφυγε από τη ζωή ο Βασίλης Καρράς

Ο λαϊκός τραγουδιστής Βασίλης Καρράς έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 70 ετών. Οπως μετέδωσε η ΕΡΤ, ο Βασίλης Καρράς «έφυγε» λίγο μετά τις 5 το απόγευμα της Κυριακής. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, νοσηλευόταν στο Διαβαλκανικό Νοσοκομείο, στη Θεσσαλονίκη, όπου έδινε μάχη με τον καρκίνο.


Ο Βασίλης Καρράς ήταν ένας από τους πιο αγαπημένους  λαϊκούς τραγουδιστές με τεράστια εμπειρία πολλών χρόνων στο τραγούδι και τη μουσική. 

Γεννήθηκε στο Κοκκινοχώρι Καβάλας την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 1953

Παντρεύτηκε το 1973 τη Χριστίνα Κεσογλίδη και μαζί απέκτησαν μια κόρη, την Ειρήνη

Το 1969 για πρώτη φορά σε ηλικία 16 χρονών έκανε την εμφάνιση του σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης στη Θεσσαλονίκη όπου και διέμενε με τους γονείς του. Για τους περισσότερους έχει γίνει γνωστός ως ο ‘Άρχοντας της καψούρας’.

Ο Βασίλης Καρράς έχοντας μια ιδιαίτερη και χαρακτηριστική βραχνή φωνή κέρδισε εδώ και πολλά χρόνια το κοινό του με τις αμέτρητες επιτυχίες του!

Το 1980 δημοσίευσε τον πρώτο του δίσκο με τίτλο ‘Παράγκες και παλάτια’, ο οποίος γνώρισε μεγάλη απήχηση στον κόσμο που τον αγάπησε.

Μετέπειτα οι δίσκοι με τα τραγούδια του Βασίλη Καρρά έγιναν χρυσοί και πλατινένιοι και μέσα σε πολύ λίγα χρονιά εκείνος κατάφερε να αποτελεί για το κοινό του τον νούμερο ένα λαϊκό τραγουδιστή της Ελλάδας.

Ο ίδιος έχει υπογράψει σαράντα δίσκους. Τα τραγούδια του αναμφίβολα συντροφεύουν κάθε ηλικία σε χάρες και λύπες αποτελώντας ένα ξεχωριστό κομμάτι μνήμης για τον καθένα.

Είχε συνεργαστεί με συνθέτες και στιχουργούς, όπως ο Μιχάλης Ρακιντζής, ο  Φοίβος, ο Γιώργος Θεοφάνους, ο Αλέκος Χρυσοβέργης, o Σπύρος Γιατράς, η Εύη Δρούτσα,  ο Πάνος Φαλάρας, ο Χρήστος Δάντης, ο Κυριάκος Παπαδόπουλος ο Ηλίας Φιλίππου, ο  Μιχάλης Χατζηγιάννης, ο Χρήστος Νικολόπουλος, ο Δημήτρης Ρακιντζης, ο Μάνος Ξυδούς, ο Βασίλης Δαραμούσκας, ο Γιάννης Μαλλιάς, ο Γιώργος Τσοπάνης,  ο Βασίλης Γαβριηλίδης, η Αγγελική Μακρυνιώτη  και πολλοί άλλοι. Είχε κάνει ντουέτα με πολλούς τραγουδιστές όπως οι Πυξ Λαξ, η Κωνσταντίνα, η Άντζελα Δημητρίου, ο Τόλης Βοσκόπουλος, ο Νίκος Ζωιδάκης, η Καίτη Γαρμπή, η Δέσποινα Βανδή, η Έλλη Κοκκίνου, η Ειρήνη Μερκούρη, η Πάολα, ο Παντελής Παντελίδης καθώς και με τον Γιώργο Κακοσαίο. Με τους περισσότερους από αυτούς έχει συνεργαστεί σε ζωντανά προγράμματα. Επίσης, ήταν συνθέτης και στιχουργός και είχε γράψει τραγούδια για πολλούς τραγουδιστές του ελληνικού τραγουδιού.




























Επίσης, ο Βασίλης Καρράς είχε πραγματοποιήσει πλήθος από περιοδείες και συναυλίες σε Ελλάδα, Κύπρο αλλά και εξωτερικό. Εκείνος αγαπούσε τις συναυλίες και τις εμφανίσεις σε ανοιχτούς χώρους και το αποδεικνύε καθ’ όλη την διάρκεια της καριέρας του σε χώρες όπως ο Καναδάς, η Αυστραλία, οι ΗΠΑ και η Ασία.

Σήμα κατατεθέν αποτελούν  οι μεγάλες συναυλίες στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα  για τα 40 χρονιά που συμπλήρωσε ο Βασίλης Καρράς στο καλλιτεχνικό στερέωμα. Σε αυτή συμμετείχαν πολλοί Έλληνες καλλιτέχνες που τίμησαν τον λαϊκό τραγουδιστή για τις μεγάλες επιτυχίες και τις αξεπέραστες ερμηνείες που έχει προσφέρει σε όλους.




Δημοφιλείς αναρτήσεις από τα "Μουσικά νέα"

Μπάμπης Τσέρτος - «Το σύμπαν συνωμότησε»

Η Samara Joy ανακοινώνει την κυκλοφορία της deluxe εκδοχής του αξιοσημείωτου άλμπουμ της “Linger Awhile” “Linger Awhile Longer” | Κυκλοφορεί στις 19/5

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης μετράει πάνω από 1 εκατομμύριο προβολές με το «Από το 1 ως το 100»

Πάμε σινεμά..8ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου Αθήνας - FeCHA

Πάμε θέατρο.. "Ο μπογιατζής" στο Θέατρο Αυλαία