Ο Τεμπέλης Δράκος του Γιώργου Χατζηπιερή σκόρπισε μαγεία και χαρά σε 4 sold out παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 2 & 3 Δεκεμβρίου

 Ο Τεμπέλης Δράκος του Γιώργου Χατζηπιερή σκόρπισε μαγεία και χαρά σε 4 sold out παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 2 & 3 Δεκεμβρίου


Μετά από 5 δίσκους, 250 εκατομμύρια θεάσεις στο YouTube και την τεράστια απoδοχή στην Ελλάδα και την Κύπρο, το μαγικό σύμπαν του Γιώργου Χατζηπιερή, ο Τεμπέλης Δράκος και η υπόλοιπη παρέα εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στο κοινό της Αθήνας και γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη του Μεγάρου για 4 παραστάσεις!


Το Σκουλουκούιν, η Γιαταπάτα, το Ελεφαντάκι, τα Δέκα Καβουράκια, ο Κόκορας, ο Παγωτατζής, η Αλεπού, το Δέντρο και τόσοι άλλοι, ήρθαν στη σκηνή του Μεγάρου στις 2 και 3 Δεκεμβρίου, σκορπώντας σε τέσσερις παραστάσεις μαγεία, χιούμορ, μελωδίες, ανατροπές, χρώματα, χαρά και συγκίνηση.

Ο ενθουσιασμός και η ανόθευτη χαρά των παιδιών ήταν το πιο δυνατό χαρακτηριστικό αυτών των παραστάσεων. Τα παιδιά όλων των ηλικιών συμμετείχαν με κάθε τρόπο: τραγουδούσαν, χτυπούσαν παλαμάκια από ενθουσιασμό, έκαναν αυτά τα μακρόσυρτα «Ωωωω» κάθε φορά, έτρεξαν στο φινάλε προς τη σκηνή για να πάρουν τα λευκά μπαλόνια –ένα ενθύμιο που κρατούσαν αγκαλιά και μετά γεμάτα χαρά. Ήταν πολύ συγκινητικό όμως και το να βλέπεις πάνω στη σκηνή τον Γιώργο Χατζηπιερή. Κι αν τα μικρά παιδιά δεν μπορούν ακόμα να αντιληφθούν τον απόλυτα καθοριστικό ρόλο που έχει στη δημιουργία των αγαπημένων τους τραγουδιών, οι γονείς όμως του χάρισαν ένα πηγαίο και ζεστό χειροκρότημα για όλες αυτές τις στιγμές που έχουν περάσει με τα παιδιά τους ακούγοντας ένα από τα τραγούδια του Τεμπέλη Δράκου.


Ο Κωνσταντίνος Ρήγος, με τη μοναδική σκηνοθετική ματιά του και τις χορογραφίες του, έδωσε πνοή στον μαγικό κόσμο του Τεμπέλη Δράκου και ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, η Ελένη Τσαλιγοπούλου, η Ρένα Μόρφη, ο Γιάννης Διονυσίου, με τις εξαιρετικές ερμηνείες τους, αλλά και ο ίδιος ο συνθέτης ζωντάνεψαν τους ξεχωριστούς μας ήρωες. 


Μαζί τους και η υπέροχη παιδική χορωδία των δύο σχολείων, 2ο και 3ο Δημοτικό Σχολείο Παπάγου υπό τη διεύθυνση του Θωμά Κοντογεώργη,
 γιατί ο Τεμπέλης Δράκος, όπως το περιμέναμε, έδωσε ρόλο στα παδιά, όπως κάνει πάντα, και κέρδισε δυνατό και ζεστό χειροκρότημα σε κάθε παράσταση.


Ξεχωριστή η συμμετοχή και των δύο ηθοποιών – χορευτών, της Φωτεινής Μουχτούρη και του Νίκου Γονίδη, αλλά και της δεκαμελούς ορχήστρας από κορυφαίους μουσικούς, υπό τη διεύθυνση του Γιάννη Παπαζαχαριάκη, ο οποίος έκανε και την προσαρμογή των αυθεντικών ενορχηστρώσεων του Μάριου Τακούσιη.


Ακολουθήστε τα Μουσικά νέα στο facebook

Δημοφιλείς αναρτήσεις από τα "Μουσικά νέα"

Μπάμπης Τσέρτος - «Το σύμπαν συνωμότησε»

Η Samara Joy ανακοινώνει την κυκλοφορία της deluxe εκδοχής του αξιοσημείωτου άλμπουμ της “Linger Awhile” “Linger Awhile Longer” | Κυκλοφορεί στις 19/5

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης μετράει πάνω από 1 εκατομμύριο προβολές με το «Από το 1 ως το 100»

Πάμε σινεμά..8ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου Αθήνας - FeCHA

Πάμε θέατρο.. "Ο μπογιατζής" στο Θέατρο Αυλαία