A Tribute to David Cassidy | H Eλισσάβετ Καρατζόλη αποτίνει φόρο τιμής στο φαινόμενο των 70’s

Ελισσάβετ Καρατζόλη
A Tribute to David Cassidy


Η Ελισσάβετ Καρατζόλη, μία ερμηνεύτρια με υπέροχη φωνή και μελωδικό ηχόχρωμα, μας παρουσιάζει ένα διαφορετικό project, εμπνευσμένο από την αγάπη και τον θαυμασμό της για έναν σπουδαίο καλλιτέχνη. A Tribute to David Cassidy. Δεκατρία τραγούδια - διασκευές, μια τρυφερή αναδρομή στο παρελθόν που συνθέτουν ένα album, που αποτίνει φόρο τιμής στο φαινόμενο των 70’s Ντέιβιντ Κάσιντι.

Ξεκινώντας τον Απρίλιο του 2024 με την κυκλοφορία των 2 πρώτων singles, Junked Heart Blues και I’ll Meet You Halfway η Ελισσάβετ ερμηνεύει μοναδικά δύο από τις επιτυχίες του επανασυστήνοντάς τον στους νεότερους και υπενθυμίζοντας στους παλαιότερους ένα από τα πρώτα εφηβικά είδωλα όλων των εποχών. To πλήρες άλμπουμ - αφιέρωμα στον David Cassidy θα κυκλοφορήσει το χειμώνα του 2024.



Η Ελισσάβετ Καρατζόλη μοιράζεται μαζί μας τις σκέψεις της:

“Μέσα του ´70, στα πρώιμα χρόνια της εφηβείας μου, μπαίνει η σφραγίδα ότι ανήκω στη μουσική κι αρχίζει η απόλυτη ευτυχία που κρατάει μέχρι σήμερα!
Τα υπέροχα χρόνια της αθωότητας ξεκλειδώνονται και εντελώς ξαφνικά μετά από 50 χρόνια εμφανίστηκαν ξανά, φέρνοντας στη μνήμη μου την μοναδική συγκίνηση του πρώτου έρωτα στο όμορφο πρόσωπο ενός αγοριού που έπαιζε κιθάρα και τραγουδούσε τόσο όμορφα.. το όνομα του ερωτικού υπαίτιου με υστερία ανά τον κόσμο, David Cassidy. Ο δίσκος που θα ακολουθήσει είναι η ανάγκη της κατάθεσης ευγνωμοσύνης σε έναν από τους πολλούς δασκάλους /καλλιτέχνες που διαμόρφωσαν την καλλιτεχνική μου ταυτότητα.
Διαβάζοντας, πριν λίγους μήνες την βιογραφία του ένιωσα την ανάγκη να αποτίσω έναν μικρό φόρο τιμής σε ένα από τα πλέον υποτιμημένα, κατα τη γνώμη μου, παγκόσμια μουσικά είδωλα.

Φωτεινέ κι αγαπημένε μου David Cassidy, σ' ευχαριστώ!
Και πάνω από όλα ευχαριστώ πραγματικά όλους τους εξαίρετους μουσικούς και συντελεστές που ένιωσαν και μοιράστηκαν την αγάπη και τη χαρά που φέρνει αυτός ο δίσκος.”

Λίγα λόγια για την Ελισσάβετ Καρατζόλη

Η Ελισσάβετ Καρατζόλη ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Γεννήθηκε όμως και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη όπου σπούδασε κλασική κιθάρα στο Μακεδονικό Ωδείο ενω στη συνέχεια απέκτησε το δίπλωμα της στη Μονωδία. Ξεκίνησε σπουδές στη Ψυχολογία που όμως δεν ολοκλήρωσε γιατί την κέρδισε το τραγούδι.
Έτσι ξεκινάει μια σωρεία πολύτιμων συνεργασιών τοσο δισκογραφικών οσο και σε επίπεδο ζωντανών εμφανίσεων, με τους μεγαλύτερους και σπουδαιότερους καλλιτέχνες της Ελλάδας όπως: Λουδοβίκος των Ανωγείων, Γ. Σταυρακάκης, Θανάσης Μπίκος (στις “Μακρινές αποστάσεις” με συμμετοχή και του Γιώργου Νταλάρα), Παντελής Θαλασσινός, Πάνος Τζαβέλλας, Αντώνης Καλογιάννης, Βασίλης Σαλέας, Δημήτρης Ζερβουδάκης, Μίλτος Πασχαλίδης, Διονύσης Τσακνής (“Το φάντασμα από το παρελθόν”), Βασίλης Παπακωνσταντίνου (“Πες μου ένα ψέμα να αποκοιμηθώ”), Κίτρινα Ποδήλατα, Βασίλης Καζούλης, Angelo Braduardi και Λαυρέντης Μαχαιρίτσας ο οποίος αποτελεί ως σήμερα τη μεγαλύτερη και σπουδαιότερη συνεργασία της.
Το 2010 κυκλοφορεί τον πρώτο της προσωπικό δίσκο με τίτλο “Σαν προσευχή" στη πιο βαθιά εμπιστοσύνη” έχοντας τη τιμή των στίχων του Μάνου Ελευθερίου και με σημαντικές συμμετοχές των Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Μίλτου Πασχαλίδη Αντώνη Μιτζέλου, Κίτρινα Ποδήλατα κ.α. Στο δίσκο αυτον περιλαμβάνεται και η διασκευή ‘Καληνύχτα’ του Σωκράτη Μάλαμα.
Το 2014 κυκλοφορεί ο δεύτερος προσωπικός της δίσκος με τίτλο “Κλείσε τα σκούρα” με την παρουσία εξαίρετων νέων ποιητών οπως του Σπύρου Αραβανή, Χρήστου Α.Μιχαήλ και πρωτοστατούντος του Μάνου Ελευθερίου, όλα σε μουσική του Αλέξανδρου Εμμανουηλίδη.
Παράλληλα με την καλλιτεχνική της πορεία, τα τελευταία 25 χρόνια διδάσκει φωνητική και τραγούδι σε σπουδαίους καλλιτέχνες μεταξύ άλλων και η Δ. Γαλάνη, η Τ.Τσανακλίδου, η Ε.Τσαλιγοπούλου, η Π.Βουλγαράκη και ο Ν.Πορτοκάλογλου. 

Ελισσάβετ Καρατζόλη 
A Tribute to David Cassidy


I’ll Meet You Halfway
Μπάσο: Δημήτρης Κουλεντιάνος 
Τύμπανα: Δημήτρης Μποσινάκος 
Τσέλο: Σταύρος Παργινός 
Βιολί: Αλεξάνδρα Συλλαιδή 
Κιθάρες ηλεκτρική /ακουστική: Σάββας Καισαρίτης 
Πιάνο/πληκτρα programming κι ενορχήστρωση: Χρίστος Θεοδώρου
Φωνητικά: Ελισσάβετ Καρατζόλη 
Ηχοληψία και μιξεις: Σάββας Καισαριτης 
Ηχογράφηση /εκτελεση: Noisy king music residence studio
Το πιάνο γράφτηκε στο Antart studios
Master: Κώστας Βερυγκας 
Παραγωγή: Ελισσάβετ Καρατζόλη

Junked Heart Blues
Όρθιο Μπάσο: Δημήτρης Κουλεντιάνος
Τύμπανα: Δημήτρης Μποσινάκος 
Άλτο σαξόφωνο: Σπυρος Νίκας 
Πιάνο & ενορχήστρωση: Χρίστος Θεοδώρου 
Μίξη /ηχοληψια: Σάββας Καισαρίτης
(Το πιάνο γράφτηκε στο Antart studio)
Ηχογράφηση: Noisy king music residence 
Παραγωγη: Ελισσάβετ Καρατζόλη 


Ακολουθήστε την Ελισσάβετ Καρατζόλη 

Facebook |Youtube | Spotify


 
Επικοινωνία - Προβολή στα Media



zumacom.gr | Facebook | Instagram | Linkedin | Tik Tok

Χαρά Ζούμα | m. 6980 571057 | chara@zumacom.gr
Αλεξάνδρα Κόλλια | m. 694 694 3518 | alexandra@zumacom.gr

Ακολουθήστε τα Μουσικά νέα στο facebook

Δημοφιλείς αναρτήσεις από τα "Μουσικά νέα"

Μπάμπης Τσέρτος - «Το σύμπαν συνωμότησε»

Νατάσα Θεοδωρίδου - «H ερωτική Νατάσα 2» | Νέο άλμπουμ

Έλενα Παπαρίζου: H "number one" της Ευρώπης επιστρέφει στη σκηνή της Eurovision!

Πάμε θέατρο.. "Απλή μετάβαση" | RADIO CITY | Από 10 έως και 19 Μαίου