'Έλενα Λεώνη - Έλα | Νέο single

Έλενα Λεώνη

Νέο single

Έλα


Η Έλενα Λεώνη, μία νέα και πολυτάλαντη καλλιτέχνις που απολαύσαμε το περασμένο καλοκαίρι να περιοδεύει μαζί με τη Μαρίνα Σάττι και τη Νατάσσα Μποφίλιου στο εξωτερικό και την Ελλάδα, κυκλοφορεί την πρώτη της προσωπική μουσική δουλειά, το single «Έλα», ένα τραγούδι που ισορροπεί με δεξιοτεχνία ανάμεσα στην ποπ και την έντεχνη μουσική. 

Το «Έλα», ένα κάλεσμα της φύσης προς τον άνθρωπο να επαναπροσδιορίσει τη σχέση του μαζί της, αποτελεί την πρώτη ολοκληρωμένη δημιουργία της νεαρής μουσικού, που υπογράφει τους στίχους, τη μουσική, την ενορχήστρωση και την ερμηνεία, ενώ η ίδια παίζει επίσης τσέλο

Σε μια εποχή που η καθημερινότητα μας ωθεί στον ατομικισμό και την απομόνωση, το «Έλα» έρχεται ως η αναγκαία υπενθύμιση προς κάθε άνθρωπο να κοιτάξει ξανά γύρω του, πέρα από τον εγωισμό του σύγχρονου τρόπου ζωής:

«Έλα και θα βρεις μαζί μου
Αντάρτισσα ψυχή μου
Μια άνοιξη κρυφή
Να ανθίζει στη βροχή».


Στο υπέροχο βίντεο που συνοδεύει το τραγούδι σε σύλληψη της Έλενας Λεώνη και σκηνοθεσία του Θοδωρή Σελέκου, βλέπουμε τέσσερις αντιφατικές εικόνες καθημερινών ανθρώπων να συνεχίζουν την «κανονικότητά» τους, ανήμποροι να αντιληφθούν το περιβάλλον στο οποίο έχουν βρεθεί, εγκλωβισμένοι στους εαυτούς τους και σε αυτό που είναι «προγραμματισμένοι» να κάνουν. Παρεμβάλλονται εικόνες μιας καλοκουρδισμένης μηχανής εργοστασίου, φτιαγμένης όμως από ανθρώπους-εξαρτήματα, ομοιόμορφους και αναλώσιμους.

Βρείτε το τραγούδι στο Spotify
Δείτε το official videoclip


Περισσότερα για την Έλενα Λεώνη
 
Η Έλενα Λεώνη γεννήθηκε στο Αίγιο. Πριν τελειώσει ακόμα το Λύκειο, εισήχθη ως ταλέντο στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας, όπου και πήρε το πτυχίο της από το τμήμα Γλυπτικής. Ασχολείται επαγγελματικά και με το θέατρο, τη μουσική και το τραγούδι. Έχει αποκτήσει πτυχίο σύγχρονου τραγουδιού από το Εθνικό Ωδείο με καθηγητή τον Πάνο Δήμα καθώς και Δίπλωμα Βυζαντινής Μουσικής. Παίζει τσέλο και κέλτικη άρπα. Επίσης, έχει παρακολουθήσει το 3ο Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο Διδασκαλίας Τραγουδιού του Πάνου Δήμα. 
Από το 2015 έως και σήμερα συνεργάζεται με τη Μαρίνα Σάττι με σημαντικές εμφανίσεις στην Ελλάδα (Ηρώδειο, Καλλιμάρμαρο, Μέγαρο Μουσικής, καλοκαιρινές συναυλίες της ΕΡΤ κ.α.) και το εξωτερικό (Νέα Υόρκη, Λονδίνο, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία κ.λπ.), καθώς και με ξεχωριστές συνεργασίες: Γιώργος Νταλάρας, Διονύσης Σαββόπουλος, Φοίβος Δεληβοριάς, Νίκος Κυπουργός, Στάθης Δρογώσης. 
Επίσης, από το 2020 έως σήμερα συνεργάζεται με τη Νατάσσα Μποφίλιου σε εμφανίσεις στην Αθήνα και περιοδεύοντας σε όλη την Ελλάδα. 
Το καλοκαίρι του 2020 ερμήνευσε τα τραγούδια της παράστασης «Κωστής Παλαμάς, οι μούσες που αγάπησα» σε μουσική του Σάκη Παπαδημητρίου και σκηνοθεσία του Γρηγόρη Βαλτινού
Έχει συμμετοχές σε πολλές θεατρικές παραστάσεις (Εθνικό Θέατρο, Mικρή Επίδαυρος κ.ά.). Επίσης, έχει συνεργαστεί σε μουσικοθεατρικές παραστάσεις με πολλούς καταξιωμένους καλλιτέχνες της μουσικής και του θεάτρου όπως: Ελεονώρα Ζουγανέλη, Θέμης Καραμουρατίδης, Πάνος Μουζουράκης, Ηλίας Λογοθέτης, Κέλλυ Σταμουλάκη, Θοδωρής Κοτονιάς, Μαρία Ζαχαρή, Εύα Κοταμανίδου, Βασίλης Λέκκας, Έλλη Πασπαλά, Μαρίζα Κωχ, Γεράσιμος Ανδρεάτος, Χρόνης Αηδονίδης κ.ά. 
Ακόμα, είναι ενεργή στον χώρο της μεταγλώττισης δανείζοντας τη φωνή της σε παραγωγές των Disney, Netflix, Dreamworks κ.λπ. 
Τέλος, δουλεύει επαγγελματικά ως εικονογράφος παιδικών βιβλίων και μυθιστορημάτων σε συνεργασία με διάφορους εκδοτικούς οίκους (Εκδόσεις Γρηγόρη, Ηδύφωνο, Ακαδημία Παραμυθιού Μύθαρος, Κόκκινη Κλωστή Δεμένη κ.ά.) καθώς επίσης ασχολείται επαγγελματικά με τον σχεδιασμό αφίσας. Φιλοτέχνησε την αφίσα του Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Δράμας 2014 ύστερα από διάκρισή της σε πανελλήνιο διαγωνισμό αφίσας. Το 2014 τοποθετήθηκε το πρώτο γλυπτό της από πέτρα σε δημόσιο χώρο, στα Ζαγοροχώρια της Ηπείρου.
Είναι ιδιοκτήτρια και υπεύθυνη δημιουργικού των εκδόσεων Ηδύφωνο


INFO
Έλενα Λεώνη
Νέο single: ΕΛΑ

Σύντομα διαθέσιμο σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες 


Συντελεστές:
Music Credits:
Στίχοι, μουσική, ενορχήστρωση, τραγούδι, τσέλο: Έλενα Λεώνη
Production: Γιώργος Κόλτσιου, Έλενα Λεώνη
Κρουστά: Αποστόλης Μπουρνιάς
Keyboards, synths: Γιώργος Κόλτσιου
Ηχογράφηση: Δημήτρης Μισυρλής, Matrix studio, Athens, Γιώργος Κόλτσιου
Ηχογράφηση keyboards: Gustav Penka, PiGi studios
Μίξη: Δημήτρης Μισυρλής, Matrix studio, Athens
Mastering: Γιάννης Χριστοδουλάτος, Sweetspot Productions

Video Credits:
Concept: Έλενα Λεώνη
Σκηνοθεσία: Θοδωρής Σελέκος
Director of photography: Τάσος Χατζής
Χορευτές: Ειρήνη Δαμιανίδου, Πέτρος Νικολίδης

Credits για το κεφάλαιο “human machine”:
Σκηνοθεσία: Έλενα Λεώνη
Director of photography: Γιάννης Τσάνης
Χορογραφία: Ανναθαλία Καράμπελα
Χορευτές: Μαρία Κίκινα, Νίκολα Μικέλη, Κωνσταντίνα Ντιναπόγια, Τίνα Μπάντζη,
Μαργαρίτα Σταυροπούλου, Χριστίνα Καραγιάννη, Μαρία Κατσαΐτη, Κυριακή Μουστογιάννη,
Αντώνης Καντιοράνης, Βαγγέλης Παπασπύρος, Σοφίκα, Δήμητρα Γαρίζα, Κωνσταντίνα Ζαχαριάδη, Χριστίνα Μαλιώτη, Χρύσα Δημητρακοπούλου, Χρήστος Αντωνόπουλος, Διονυσία Βιολέτη,
Άννα Σταυροπούλου, Μεταξία Κουρμπέλη, Δέσποινα Μερεού, Κατερίνα Θεοχαροπούλου,
Ελεάννα Σκανδάλη, Βάσω Πετρακίδου, Κατερίνα Βαφειά



Ακολουθήστε την Έλενα Λεώνη
Facebook | Instagram | TikTok

Επικοινωνία – Προβολή στα Media


Consulting, Public Relations, Culture

facebook * instagram * linkedin * tiktok

Χαρά Ζούμα | m. 6980 571057 | chara@zumacom.gr
Νατάσσα Ντούμα | m.  697 4648235 | natassa@zumacom.gr

Ακολουθήστε τα Μουσικά νέα στο facebook

Δημοφιλείς αναρτήσεις από τα "Μουσικά νέα"

Μπάμπης Τσέρτος - «Το σύμπαν συνωμότησε»

Η Samara Joy ανακοινώνει την κυκλοφορία της deluxe εκδοχής του αξιοσημείωτου άλμπουμ της “Linger Awhile” “Linger Awhile Longer” | Κυκλοφορεί στις 19/5

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης μετράει πάνω από 1 εκατομμύριο προβολές με το «Από το 1 ως το 100»

Πάμε σινεμά..8ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου Αθήνας - FeCHA

Πάμε θέατρο.. "Ο μπογιατζής" στο Θέατρο Αυλαία