Το 2ο album των Jamiroquai "The Return Of The Space Cowboy" σε επετειακή έκδοση

ΤΟ 2ο ALBUM ΤΩΝ JAMIROQUAI ΕΠΑΝΑΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΕ ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

PRE-ORDER ΕΔΩ


Με αφορμή την 30η επέτειο του 2ου album τους "The Return Of The Space Cowboy" οι Jamiroquai προχωρούν στην επανακυκλοφορία του σε μια special έκδοση, σε διπλό LP, σε γκρι βινύλιο 140g, η οποία θα περιλαμβάνει το Good Vibe Zone edit του Michael Gray για το single "Space Cowboy"- ένα τραγούδι που θα κυκλοφορήσει για πρώτη φορά σε φυσικό προϊόν.

Η επετειακή έκδοση του "The Return Of The Space Cowboy" θα κυκλοφορήσει στις 18 Οκτωβρίου από την Panik Records/Sony Music.

Το "The Return Of The Space Cowboy" κυκλοφόρησε αμέσως μετά το τεράστιο debut album του συγκροτήματος το 1993, "Emergency On Planet Earth". Έχοντας πουλήσει περισσότερα από 3 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως, το "Emergency On Planet Earth" είναι το album που έκανε τη μπάντα να ξεχωρίσει από όλα τα υπόλοιπα δημοφιλή συγκροτήματα της εποχής.

Το "The Return Of The Space Cowboy" κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1994 και αγαπήθηκε από κοινό και κριτικούς. Όντας πλατινένιο στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιαπωνία και τη Γαλλία, σημείωσε επιτυχία στα charts πολλών χωρών και "γέννησε" το single "Space Cowboy" που παραμένει μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του συγκροτήματος μέχρι και σήμερα. Μεταξύ διαφόρων κριτικών, το album έχει λάβει θετικά σχόλια από το Rolling Stone, σύμφωνα με το οποίο "Jamiroquai parlay jazzy soul pop so tight it crackles… Nowadays, when most funk comes out of cans, Jamiroquai's live spark glows". Οι Guardian αναφέρουν ότι "... this second album sounds like vintage Stevie Wonder and Johnny 'Guitar' Watson, but Kay's vocals are as snappy and engaging as his extrovert persona", ενώ στο Q αναφέρεται ότι "combines intricate arrangements with several long, free-form workouts crammed with virtuoso performances".

Για πολλούς, σε αυτό το album περιλαμβάνονται μερικά από τα πιο σύνθετα τραγούδια του συγκροτήματος, με τον Jay Kay να το έχει χαρακτηρίσει ως "ένα από τα πιο δημιουργικά και ολοκληρωμένα album μας". Το συγκρότημα είχε αντιμετωπίσει πολλές προκλήσεις κατά τη δημιουργία του εν λόγω album. Πέραν του ότι έπρεπε να προσλάβουν έναν νέο ντράμερ (αφού ο Nick Van Gelder δεν κατάφερε να επιστρέψει από τις διακοπές του), ο Kay ανέφερε ότι δυσκολευόταν να γράψει στίχους "... γιατί ξαφνικά έπαψα να είμαι άστεγος και είχα όλα όσα χρειαζόμουν. Έφτασα σε σημείο να δημιουργώ μόνος μου προβλήματα για να μπορώ να γράψω."

Η διαδικασία σύνθεσης τραγουδιών ήταν, γενικά, περίπλοκη για το συγκρότημα καθώς ο Jay Kay δεν έμενε εύκολα ευχαριστημένος με τα αποτελέσματα και απέρριπτε πολλά από τα τραγούδια ή θεωρούσε ότι έπρεπε να ξαναγραφτούν. Στα μισά, όμως, της ηχογράφησης του album ο Kay έγραψε το "Space Cowboy", ένα τραγούδι που διηγείται τις πιο σκοτεινές στιγμές των ηχογραφήσεων, και λειτούργησε ως "καταλύτης" της δημιουργικής έμπνευσης, βοηθώντας τους να ολοκληρώσουν τον δίσκο. Σε αυτή την επετειακή έκδοση για τα 30 χρόνια του album, το "Space Cowboy" αποκτά μια σύγχρονη και περισσότερη χορευτική χροιά, χάρη στον DJ Michael Gray, δίνοντας νέο στυλ στο τραγούδι και τονίζοντας τον ήδη κολλητικό ρυθμό του.

Το album βασίστηκε στην επιτυχία του "Emergency On Planet Earth" και οι Jamiroquai έγιναν ένα από τα πιο πρωτοποριακά συγκροτήματα του Ηνωμένου Βασιλείου των τελευταίων 30 ετών. Σπρώχνοντας τα όρια και φέρνοντας την τζαζ και τη φανκ στο mainstream κοινό, ο ήχος τους δεν είναι μόνο μοναδικός, αλλά και άμεσα αναγνωρίσιμος

Tracklist:

SIDE A

Just Another Story
Stillness in Time
Half the Man

SIDE B

Light Years - 00:05:53
Manifest Destiny
The Kids

SIDE C
Mr Moon
Scam
Journey to Arnhemland

SIDE D

Morning Glory
Space Cowboy
Space Cowboy (Michael Gray’s Good Vibe Zone, Edit)



Ακολουθήστε τα Μουσικά νέα στο facebook

Δημοφιλείς αναρτήσεις από τα "Μουσικά νέα"

Χάρης Ακριτίδης - «Ζητείται ψεύτρα» | Νέο τραγούδι

Δείτε το νέο, αυτοσχέδιο, βιωματικό βιντεο του Monsieur Minimal για το τραγούδι "Last Dance" μέσα απ' το νέο του άλμπουμ Seven {From East to West}

Stella Shanti - «Καθρέφτης» | Νέο τραγούδι & music video

APON: «Σαρώνει» το Spotify με τα hits «Βοριάς» και «Χιλιόμετρα»

Νίκος Μακρόπουλος - Σου έχω αγάπη μεγάλη | Νέο τραγούδι & music video