Πασχάλης Τόνιος - «Σμύρνη Αλησμόνητη Πατρίδα» | Ένα ιδιαίτερο album για τη Μικρασιατική καταστροφή

Πασχάλης Τόνιος - «Σμύρνη Αλησμόνητη Πατρίδα»
Ένα ιδιαίτερο album για τη Μικρασιατική καταστροφή

 
Συμμετέχουν:
Γεράσιμος Ανδρεάτος, Πέτρος Γαϊτάνος , Μαρία Σουλτάτου, Κώστας Τριανταφυλλίδης, Ασπασία Στρατηγού, Ζαχαρίας Καρούνης, Μπάμπης Βελισσάριος,  Δημήτρης Κανέλλος
Αφήγηση: Γρηγόρης Βαλτινός

Ο Πασχάλης Τόνιος υπογράφει συνθετικά το «Σμύρνη Αλησμόνητη Πατρίδα», ένα ιδιαίτερο album για τη Μικρασιατική καταστροφή, με αφορμή τη συμπλήρωση 102 ετών από τα θλιβερά γεγονότα.

Το «Σμύρνη Αλησμόνητη Πατρίδα», που κυκλοφορεί στις streaming υπηρεσίες από την Panik Oxygen, έχει παρουσιαστεί σε χώρους όπως το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής και το Πολεμικό Μουσείο, αποσπώντας θετικά σχόλια.

Συμμετέχουν οι ερμηνευτές Γεράσιμος Ανδρεάτος, Πέτρος Γαϊτάνος, Μαρία Σουλτάτου, Κώστας Τριανταφυλλίδης, Ασπασία Στρατηγού, Ζαχαρίας Καρούνης, Μπάμπης Βελισσάριος και Δημήτρης Κανέλλος. Στην αφήγηση ο Γρηγόρης Βαλτινός.

Ο Πασχάλης Τόνιος αναφέρει: «ένιωσα την ανάγκη να γράψω ένα μουσικό έργο βασισμένο σε σπουδαία ποίηση που αναφέρεται στα γεγονότα του 1922. Η διαχρονικά επίκαιρη ενότητα τραγουδιών που η θεματική της ακουμπά στην Ιστορία μας, μέσα από τον λόγο και την μουσική, αποτελεί ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη των προγόνων μας που έχασαν τη ζωή τους με τον πιο απάνθρωπο τρόπο, ή αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις πατρογονικές εστίες τους.
Η Τέχνη μπορεί να μεταφέρει από το χθες στο σήμερα ιστορικά στοιχεία, θυμίζοντας και ακονίζοντας τη μνήμη μας, διότι λαός χωρίς μνήμες κινδυνεύει ξανά και ξανά».


Βρείτε το «Σμύρνη Αλησμόνητη Πατρίδα» στις streaming υπηρεσίες:


Ακολουθήστε τα Μουσικά νέα στο facebook

Δημοφιλείς αναρτήσεις από τα "Μουσικά νέα"

Χάρης Ακριτίδης - «Ζητείται ψεύτρα» | Νέο τραγούδι

Δείτε το νέο, αυτοσχέδιο, βιωματικό βιντεο του Monsieur Minimal για το τραγούδι "Last Dance" μέσα απ' το νέο του άλμπουμ Seven {From East to West}

Stella Shanti - «Καθρέφτης» | Νέο τραγούδι & music video

APON: «Σαρώνει» το Spotify με τα hits «Βοριάς» και «Χιλιόμετρα»

Νίκος Μακρόπουλος - Σου έχω αγάπη μεγάλη | Νέο τραγούδι & music video