Μια συναυλία ορόσημο πραγματοποιήθηκε προς τιμήν του κορυφαίου συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη στο ασφυκτικά γεμάτο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού το Σάββατο 12 Οκτώβρη

Η Deep Music by Spicy σε συνεργασία
με την Παγκρήτιο Ένωση
παρουσίασαν:


Μια συναυλία ορόσημο πραγματοποιήθηκε προς τιμήν του κορυφαίου συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη στο ασφυκτικά γεμάτο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού το Σάββατο 12 Οκτώβρη.


Το «Αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη» αποτέλεσε ένα εξαιρετικό προοίμιο για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του μεγάλου Έλληνα συνθέτη.




 Η εντυπωσιακή έναρξη με ένα σύντομο αλλά δυναμικό χορευτικό από τον Πολιτιστικό & Χορευτικό Όμιλο «Κρήτες» αποτέλεσε έναν συμβολικό «φόρο τιμής» από την Παγκρήτιο Ένωση στον Κρητικό Μίκη Θεοδωράκη, μαζί με τον χαιρετισμό της Προέδρου της Παγκρητίου Ένωσης κυρίας Ρένας Βασιλάκη.



Ο βετεράνος δημοσιογράφος & συγγραφέας αλλά κυρίως στενός φίλος του Μίκη, Γιώργος Λιάνης συγκίνησε τους θεατές με λόγια απλά και ουσιαστικά.




Η Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης», η Ορχήστρα που ο ίδιος ο συνθέτης δημιούργησε το 1997, έδωσε τον καλύτερο εαυτό της σε ένα σφιχτό και μουσικά καλοδουλεμένο πρόγραμμα με τον δεξιοτέχνη του μπουζουκιού Μανώλη Καραντίνη να πρωτοστατεί.



Τα τραγούδια της συναυλίας ερμήνευσαν με τον πιο συγκινητικό τρόπο οι:

Ελένη Βιτάλη – Χρήστος Θηβαίος
Δημήτρης Μπάσης - Ρίτα Αντωνοπούλου
Παυλίνα Βουλγαράκη - Νίκος & Γιώργος Στρατάκης
Μαριάννα Ζάχου








Ο καθένας ξεχωριστά αλλά και όλοι μαζί μας χάρισαν μοναδικές στιγμές και μας τραγούδησαν τα ωραιότερα τραγούδια του Μίκη που έχουμε αγαπήσει!


Ιδιαίτερα συναισθηματικά φορτισμένη στιγμή υπήρξε όταν η κόρη του μεγάλου δημιουργού ανέβηκε στη σκηνή και παρέα με τον Χρήστο Θηβαίο τραγούδησαν το «Δεν έχει η γη κι ο κόσμος θέση» από το θεατρικό έργο του Ιρλανδού συγγραφέα Μπρένταν Μπήαν «Ένας όμηρος».


Το θέατρο σείστηκε όταν οι Κρήτες χόρεψαν τον θρυλικό Ζορμπά, το συρτάκι που έχει αφήσει τη σφραγίδα του στη μουσική, στον ελληνικό αλλά και στον παγκόσμιο πολιτισμό.


Στη συναυλία «Αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη» έδωσαν το «παρών», σύσσωμη η οικογένεια του δημιουργού και εκπρόσωποι από τον καλλιτεχνικό, τον πολιτικό κόσμο.










Φωτογραφίες: Έλλη Πουπουλίδου, NDP πρακτορείο
Παναγιώτης Μαργαρώνης

ΜΕΓΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ
Παραγωγή: “The Spicy Effect” Α.Ε


 Ακολουθήστε τα Μουσικά νέα στο facebook

Δημοφιλείς αναρτήσεις από τα "Μουσικά νέα"

Ζακλίν Σταματοπούλου - «Φεγγάρι μου θαλασσινό» (Acoustic Version)

Μικαέλλα Παπαχρυσάνθου | Όλα τα απογεύματα (Acoustic)

13 χρόνια Panik: Το video από το λαμπερό πάρτι γενεθλίων!

Πάμε θέατρο.. "Ο ζηλιαρόγατος" στην Πάτρα | Σάββατο 12 & Κυριακή 13 Οκτωβρίου