Οι κυκλοφορίες της Sony Music για τον εορτασμό της Record Store Day (RSD) Black Friday

OΙ SPECIAL ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΤΗΣ SONY MUSIC ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ
ΤΗΣ RECORD STORE DAY BLACK FRIDAY
Η Legacy Recordings, το τμήμα καταλόγου της Sony Music Entertainment, ανακοίνωσε τους επίσημους τίτλους της για τον εορτασμό της Record Store Day (RSD) Black Friday (29 Νοεμβρίου 2024), οι οποίοι περιλαμβάνουν αποκλειστικούς τίτλους βινυλίου εμβληματικών καλλιτεχνών από την παγκόσμια λίστα της.

Διαθέσιμες στα ανεξάρτητα δισκοπωλεία που συμμετέχουν στην RSD, οι φετινές προτάσεις της Legacy περιλαμβάνουν, για πρώτη φορά, live εκτελέσεις, επετειακές αποκλειστικές κυκλοφορίες, remixed ηχογραφήσεις και τίτλους σε βινύλιο. Πρόκειται για μία πλήρη μουσική εμπειρία σε διάφορα είδη μουσικής, από κλασικό hip-hop μέχρι εναλλακτικό ροκ, soulful R&B, heavy metal, dance-pop κ.α., που θα έχουν τη δυνατότητα να βιώσουν όσοι επισπεύσουν στα καταστήματα.

Το 2007, ιδιοκτήτες και υπάλληλοι δισκοπωλείων συγκεντρώθηκαν έχοντας έναν κοινό στόχο - την προώθηση της ιδιαίτερης κουλτούρας σχεδόν 1.400 ανεξάρτητων δισκοπωλείων στις ΗΠΑ και χιλιάδων παρόμοιων καταστημάτων παγκοσμίως. Έτσι, «γεννήθηκε» η ιδέα της Record Store Day, η οποία και «εγκαινιάστηκε» τον αμέσως επόμενο Απρίλιο. Πρόκειται για μια μεγάλη γιορτή αφιερωμένη στα δισκοπωλεία, στην οποία όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν μπορούν να πάνε στο πιο κοντινό τους δισκοπωλείο και να έχουν την ευκαιρία να ψωνίσουν αποκλειστικούς τίτλους, γιορτάζοντας μαζί με το προσωπικό, τους πελάτες και τους καλλιτέχνες.

Παρακάτω θα βρείτε την πλήρη λίστα με τα αποκλειστικά προϊόντα για την Black Friday της Legacy Recordings:

Big Brother &The Holding Company - Live at the Grande Ballroom Detroit- 2 Μαρτίου 1968
Aκούστε, για πρώτη φορά, ολόκληρη την συναυλία των Big Brother &The Holding Company στο Grande Ballroom του Detroit, στις 2 Μαρτίου του 1968, σε μαύρο βινύλιο 2-LP.
 
Bobby Shmurda - Shmurda She Wrote
Ο Bobby Shmurda γνώρισε τεράστια επιτυχία, το 2014, με το hit single του «Hot N****».
Σήμερα, 10 χρόνια μετά, το debut EP του, «Shmurda She Wrote», θα είναι διαθέσιμο, για πρώτη φορά, σε βινύλιο. Πρόκειται για μια αποκλειστική κυκλοφορία, σε κόκκινο ημιδιαφανές βινύλιο με ένα πολυτελές ένθετο, το οποίο θα αποτελέσει σίγουρα «must» για κάθε λάτρη της Hip- Hop!
 
Dead Prez - RBG: Revolutionary But Gangsta
Το «RBG: Revolutionary But Gangsta» αποτελεί τη συνέχεια του album «Let's Get Free» των Dead Prez που έχει λάβει διθυραμβικές κριτικές. Αν νομίζατε ότι η επιτυχία άλλαξε τους Dead Prez, κάνετε μεγάλο λάθος, καθώς παραμένουν πιστοί σε ιδεώδη όπως η απελευθέρωση, η κοινωνική δικαιοσύνη και η γνώση! Αυτή η 20η επετειακή έκδοση είναι διαθέσιμη σε κόκκινο βινύλιο και περιλαμβάνει τραγούδια με τους Jay-Z & Krazie Bone, σε παραγωγή των Stic Man & M1.
 
Jimi Hendrix - Songs For Groovy Children: The Fillmore East Concerts
Tο «Songs For Groovy Children: The Fillmore East Concerts» παρουσιάζει στιγμιότυπα από τις πρώτες ιστορικές συναυλίες της νεοσυσταθείσας Band of Gypsys του Jimi Hendrix (Jimi Hendrix, Billy Cox, Buddy Miles), στο Fillmore East της Νέας Υόρκης, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς του 1969 και την Πρωτοχρονιά του 1970.  Πρόκειται για τις θρυλικές συναυλίες του Hendrix στο Fillmore East οι οποίες, μαζί με τον θρίαμβο που έκανε στο Monterey Pop και το Woodstock, απεικονίζουν ένα πολύ σημαντικό σημείο καμπής στη λαμπερή και γεμάτη απεριόριστες δυνατότητες καριέρα του. Με master από τον βραβευμένο με Grammy ηχολήπτη, Bernie Grundman, οι ηχογραφήσεις αυτές προέρχονται από το boxset του 2019, στο οποίο περιλαμβάνονται και οι 3 θρυλικές εμφανίσεις του. Κυκλοφορεί σε μπλε και βιολετί στροβιλισμένο βινύλιο.
 
Lamb of God - Ashes of the Wake (Live in Richmond, VA)
Ακούστε την εκτέλεση του «Ashes of the Wake» από τους Lamb of God: Live in Richmond, VA. Με τα γυρίσματα να γίνονται σε ζωντανή μετάδοση στη γενέτειρα του συγκροτήματος κατά τη διάρκεια του lockdown, η εκτέλεση του κλασικού album των Lamb of God είναι τώρα διαθέσιμη για πρώτη φορά, μετά το 2020.
 
LSD Οι Labrinth,  Sia & Diplo παρουσιάζουν το... LSD (The Remixes)
Γιορτάστε τα πέντε χρόνια των LSD με το αποκλειστικό EP Remixes για τη RSD Βlack Friday. Για πρώτη φορά σε βινύλιο, απολαύστε ξεχωριστά remixes από τους Lost Frequencies, CID, MK και Banx & Ranx, μεταξύ άλλων. Οι LSD, το ακαταμάχητο τρίο των Sia, Diplo και Labrinth, κυκλοφόρησαν το debut album τους το 2019, πετυχαίνοντας περισσότερα από δύο δισεκατομμύρια streams.
 
Modest Mouse Baron von Bullshit Rides Again
Οι Modest Mouse κυκλοφορούν το «Baron Von Bullshit Rides Again» για πρώτη φορά σε βινύλιο. Το album ηχογραφήθηκε στο The Social, στο Ορλάντο της Φλόριντα, το 2004.
 
Rage Against the Machine - Democratic National Convention 2000
Λιγότερο από ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία του «The Battle of Los Angeles», οι Rage Against the Machine έδωσαν τη δική τους μάχη του Λος Άντζελες, το καλοκαίρι του 2000, διοργανώνοντας μια συναυλία ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το αμερικανικό πολιτικό κομματικό σύστημα. Η αντισυμβατική αυτή συναυλία έλαβε χώρα απέναντι από το Staples Center κι ενώ, μάλιστα, στο εσωτερικό του γινόταν το Εθνικό Συνέδριο των Δημοκρατικών. Πρόκειται για τη δεύτερη κυκλοφορία του «ασυμβίβαστου» αυτού σετ που πηγαίνει ενάντια στα δεδομένα, με την πρώτη του κυκλοφορία να λαμβάνει χώρα στο πλαίσιο της Record Store Day, το 2018.
 
Whitney Houston - Love Is... (12’’ MAXI)
Γιορτάστε την αξιοσημείωτη κληρονομιά της Whitney Houston με την ειδική έκδοση του «LOVE IS "Live From South Africa" and more», το οποίο κάνει ντεμπούτο αποκλειστικά για την Record Store Day! Αυτό το βινύλιο περιλαμβάνει το ντεμπούτο του ακυκλοφόρητου τραγουδιού «Love Is». Μετά από τρεις δεκαετίες, οι θαυμαστές της Whitney Houston μπορούν να απολαύσουν διάφορες εκδοχές αυτού του single, συμπεριλαμβανομένης μιας live πρόβας, μιας a-cappella ερμηνείας και ενός remix από τον Carvin Winans. Η συλλογή διαθέτει και δύο επιπλέον bonus tracks, τα οποία ηχογραφήθηκαν ζωντανά στο Kings Park Stadium στο Durban της Νότιας Αφρικής, το 1994. Αυτή η ιστορική ερμηνεία έκανε την Whitney την πρώτη μεγάλη δυτική καλλιτέχνιδα που επισκέφθηκε ένα νέο ενωμένο έθνος, μετά το απαρτχάιντ, έπειτα από τη νικηφόρα εκλογή του Νέλσον Μαντέλα στην προεδρία.


Ακολουθήστε τα Μουσικά νέα στο facebook

Δημοφιλείς αναρτήσεις από τα "Μουσικά νέα"

Ζακλίν Σταματοπούλου - «Φεγγάρι μου θαλασσινό» (Acoustic Version)

Μια συναυλία ορόσημο πραγματοποιήθηκε προς τιμήν του κορυφαίου συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη στο ασφυκτικά γεμάτο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού το Σάββατο 12 Οκτώβρη

Μικαέλλα Παπαχρυσάνθου | Όλα τα απογεύματα (Acoustic)

13 χρόνια Panik: Το video από το λαμπερό πάρτι γενεθλίων!

Πάμε θέατρο.. "Ο ζηλιαρόγατος" στην Πάτρα | Σάββατο 12 & Κυριακή 13 Οκτωβρίου